Cao Schilders

leeg

Ondanks dat 2022 al even bestaat, wil ik je alsnog het beste toewensen voor 2022. Gezondheid voor jou en allen die je lief en dierbaar zijn is dat wat ik je wil wensen. Ook op het gebied van werk wens ik je het allerbeste toe. Daarnaast zijn er een aantal zaken die ik graag onder je aandacht wil brengen.

De nieuwe cao

Zoals jullie weten is CNV Vakmensen weer partij bij de cao. Uit de cao komen twee onderdelen naar voren waar veel vraag naar is. Deze twee onderdelen van de cao zijn de RVU (Zwaar Werk Regeling) en de 80/90/100 regeling (je werkt 80%, tegen 90% loon en je bouwt 100% pensioen op).

Beide regelingen worden door de SUSAG uitgevoerd. Hieronder de link naar de stichting. Vooraf kan ik melden dat het logo van CNV Vakmensen nog niet aan de site is toegevoegd, maar daar werken we aan.

https://www.susag.nl/zwaar-werk-regelingen/

Voor nu is de procedure nog zo dat, wanneer je interesse hebt in een van de regelingen, jij je aan kunt melden. We werken nog aan de uitvoering en dat vraagt tijd.

Daarnaast is de cao nog niet algemeen verbindend verklaard. Door de vakantie en wat wijzigingen in regelingen, duurt dit langer dan gedacht. Daardoor duurt de uitvoering ook langer. Hier moeten we het helaas mee doen. Weet dat er aan de oplossing gewerkt wordt en jij je, als je deel wilt en kunt nemen, je alvast aan kunt melden op de pagina die je krijgt als je de link opent.

Het boekje

Zodra de tekst door het ministerie goedgekeurd is, zal CNV Vakmensen komen met de nieuwe tekst. Deze zullen we op onze site plaatsen, zodat iedereen daar kennis van kan nemen. Drukken is een optie, maar daar moeten we het nog over hebben. Dit brengt hoge kosten mee, terwijl het online straks op veel plaatsten te vinden zal zijn. Voor nu, als er vragen zijn, dan kun je via de gebruikelijk kanalen vragen stellen over de cao.

Kadergroep/cao-commissie

Vanuit CNV Vakmensen is er de sectorraad bouwnijverheid die actief is voor de bouwnijverheid. Schilders zijn een onderdeel van de bouw. In de sectorraad zijn een substantieel aantal kaderleden werkzaam vanuit de schilders cao. Nu we weer partij zijn bij de cao schilders, zou het mooi zijn dat CNV Vakmensen ook weer een cao-commissie krijgt. De schilders in de sectorraad zijn op afstand betrokken bij de zaken die de cao SAG aangaan. Maar wellicht kunnen we weer een cao-commissie op gaan richten die met en voor CNV Vakmensen deze cao weer handen en voeten kunnen geven. Daarbij hebben we jou nodig. Als je interesse hebt, neem contact op zodat we mogelijk weer een cao-commissie hebben die mee praat en denkt over je eigen cao.

Tot Slot

Voor nu zijn de belangrijkste zaken vermeld. Als er ontwikkelingen zijn, dan melden we ons weer. Voor nu, we hopen dat jij je werk naar behoren uit kunt voeren. Blijf gezond, voor zover dat in je vermogen ligt. Als er vragen of opmerkingen zijn, schroom niet. Ik kijk er naar uit.

Roel van Dijk
Bestuurder
M  06 53 38 44 73
E  r.vandijk@cnvvakmensen.nl

 

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (SAVG) blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error