Cao Schilders

Akkoord cao SAVG.

Ik kan je hiermee meedelen dat het overgrote deel van de leden die gestemd hebben, ja hebben gezegd tegen het onderhandelingsresultaat voor de cao voor de Schilders- Afwerkings- Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf. 92% heeft voor gestemd, 8% tegen. Daar is CNV Vakmensen blij mee en dankt jou voor je steun. Zonder jouw inbreng komt het namelijk niet tot stand. Omdat bij de andere bonden de verhoudingen min of meer ook zo zijn, hebben we weer een nieuwe cao, waarbij CNV Vakmensen en FNV, met de LBV vanuit werknemers de komende jaren de belangen gaan behartigen. CNV Vakmensen is dus weer partij en daar zijn we heel erg blij mee. Dat is namelijk waarvoor we zijn opgericht en waarvoor jij lid bent!

Veel stemmers voorHet komt niet zo vaak voor dat zo’n groot percentage van de stemmers voor een akkoord is. Dat is nu voor de cao voor de Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (SAVG) wel het geval. 92% stemt voor het akkoord en geeft CNV Vakmensen, maar ook de collega bonden de complimenten voor dit resultaat. Leden geven onder andere aan dat ze het fijn vinden dat alle partijen weer vertegenwoordigd zijn, er een goede 80/90/100 regeling is afgesproken en er een zwaar werkregeling is voor mensen die lang in de sector werken en drie jaar voor hun pensioen zitten. Ook de loonsverhoging vindt de meerderheid acceptabel. Uiteraard kan ook betaalde scholing en betaald verlof voor ‘rouw en trouw’ op veel steun rekenen.

TegenTegen stemmers geven aan dat de zwaar werk regeling een magere is. Dat klopt, alleen mogen we boetevrij niet meer doen vanuit onze overheid. Als we meer zouden doen, los van of het dan mag, wordt het zo zwaar belast dat het voor de sector onbetaalbaar is. Dat wat er ligt is het maximaal mogelijke. Bedenk daarnaast dat de sector het nog moet financieren, waardoor dit echt het maximaal haalbare is.

Daarnaast geeft men aan dat de loonsverhoging mager is en er de komende jaren, buiten de prijscompensatie, niets meer gedaan wordt. De loonsverhoging is een compromis, wat voor nu het maximaal haalbare is. Natuurlijk hadden we graag een hoger percentage afgedwongen. Echter, met dat wat er gefinancierd moet worden en dat wat geregeld is, zat er voor nu niet meer in. Vanaf 2023 is de automatische prijscompensatie terug en kijken partijen jaarlijks of en hoe een verbetering mogelijk is. Dat is een enorm pluspunt ten opzichte van afgelopen jaren, iets waar we werkgevers ook erkentelijk voor zijn dat ze dit met de werknemers overeen zijn gekomen. Je komt er vanaf 2023 niet meer aan tekort en mogelijk zelf verbetering.

VerheugdCNV Vakmensen is verheugd dat het resultaat op zoveel steun kan rekenen. Daarnaast beseft CNV Vakmensen dat dit akkoord niet door iedereen met gejuich wordt begroet. Echter, de kritiekpunten staan genoteerd en CNV Vakmensen zal zijn best gaan doen om aan deze punten te werken. We zijn weer partij, praten en beslissen weer mee en dat doen we met jou. Dus als er zaken zijn die aandacht vragen; laat dat weten. Samen zijn we sterk en werken we aan aan jouw toekomst, zowel financieel als op andere vlakken. 


Tot slotPartijen werken nu met man en macht aan de teksten, zodat de algemeenverbindendverklaring aangevraagd kan worden. Mocht je nog iets kwijt willen, dat kan. Onderaan deze nieuwsbrief kun je reageren of je vraag stellen.

Daarnaast, mail en telefoon staan open voor jou. Dus schroom niet om contact te zoeken.

Roel van Dijk, bestuurder

r.vandijk@cnvvakmensen.nl

tel. 06-53384473

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (SAVG) blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error