Cao Schilders

Donderdag 9 september zijn partijen die betrokken zijn bij de Cao voor de Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijven, de cao SAG, gestart met de onderhandelingen. CNV Vakmensen is met FNV en LBV partijen aan de kant van werknemers. 22 september 2021 zal de tweede onderhandelingsronde plaatsvinden.

Zoals in de inleiding gemeld, donderdag 9 september hebben partijen hun voorstellen toegelicht. In de bijlage vind je de voorstellen van CNV Vakmensen en die van OnderhoudNL, de werkgevers.

De behoefte lijkt groot
Uit jullie reacties blijkt een grote betrokkenheid en niet alleen bij CNV Vakmensen. Ook vanuit FNV is er een grote respons gekomen op de uitgezette vragen. Bijzonder is ook om te melden dat veel werknemers de vragenlijst vanuit OnderhoudNL hebben ingevuld, waardoor er een goed beeld ontstaat op dat wat jullie graag willen. Dit komt in grote lijnen overheen met de resultaten van de enquête van CNV Vakmensen.

Uitkomst
Het zal je niet verbazen dat waardering, beloning en een regeling voor zware beroepen bovenaan de lijst met wensen staat. Ook aandacht voor senioren scoort hoog. CNV Vakmensen gaat zich daar hard voor maken. In deze tijd, waar de orderportefeuilles vol zitten en er een gebrek aan vakmensen is, mag jij verwachten dat je goed beloond wordt en er goed voor je oude dag gezorgd gaat worden.

Bijlages
Als bijlage bij deze mail vind je de voorstellen van CNV Vakmensen en die van OnderhoudNL. Kijk daar goed naar en mochten er vragen of opmerkingen zijn, laat mij dat weten. Samen moeten we tot iets komen.

Voor nu, bedankt voor je steun en na 22 september hoop ik weer van me te laten horen.

Roel van Dijk, bestuurder
r.vandijk@cnvvakmensen.nl
0653384473

Downloads

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (SAVG) blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.