Cao-Schilders

OnderhoudNL en vakbonden starten overleg nieuwe cao SAG

Werkgeversorganisatie OnderhoudNL en de vakbonden CNV Vakmensen, FNV en LBV zijn verkennende gesprekken gestart in aanloop naar onderhandelingen over een nieuwe cao. De huidige cao voor de Schilders- Afwerkings- en Glaszetbedrijven (SAG) loopt op 1 oktober aanstaande af.

Nadat er in 2016 geen overeenstemming werd bereikt over een nieuwe cao tussen OnderhoudNL en FNV en CNV Vakmensen, werd er een cao gesloten met LBV. FNV en CNV hebben aangegeven dat er goede redenen zijn om deel te nemen aan het overleg over een nieuwe cao. Inmiddels zijn er ook al gesprekken gaande over een regeling voor eerder stoppen met werken voor zware beroepen.

Ger IJzermans van de LBV: “Onze leden in deze sector hebben naast fatsoenlijke loonafspraken behoefte aan serieuze maatwerkafspraken voor jongeren en ouderen. LBV gaat door op die reeds ingeslagen weg.”

Bestuurder Peter Roos: “De FNV vindt het belangrijk dat er draagvlak is onder werknemers voor een cao. Onze leden verwachten ook dat wij ons inzetten voor goede cao-afspraken.” Roel van Dijk van CNV Vakmensen sluit zich hierbij aan. ”Onze leden willen dat we meedoen. Daarbij moeten er cao-afspraken voor jong en oud komen die zo breed mogelijk gedragen worden door de achterbannen van alle partijen”, aldus Van Dijk.

Joachim van Olst van OnderhoudNL: “Wij zitten in de transitie naar een ondernemingsorganisatie, waarbij we de belangen van de gehele onderneming behartigen, zowel die van de ondernemers als die van de werknemers. Gezamenlijk zijn zij immers de onderneming. De verdere modernisering van de cao bestaat daarbij uit het betrekken van álle werknemers bij de onderwerpen en niet alleen de via de bonden georganiseerden. Werkgevers én werknemers bepalen met elkaar waarvoor wij aan de tafel moeten met de bonden”.

De informele verkennende gesprekken zijn gepland voor de zomervakantie. In september zullen de formele cao-onderhandelingen gaan plaatsvinden.

Mijn Carrière

Naast het heugelijke nieuws dat CNV Vakmensen weer aan tafel zit bij de cao voor de Schilders, breng ik nogmaals Stichting Mijn Carrière onder jouw aandacht. Zij kunnen je helpen op het gebied van scholing in de schildersbranche en mogelijk zelfs daar buiten, als dat nodig is. CNV Vakmensen is betrokken en helpt jou graag met alles op het gebied van scholing. James Loopbaan, een onderdeel van CNV, voert dit uit voor CNV Vakmensen. Zij doen hun uiterste best om jou te helpen bij jouw loopbaan en ontwikkeling vanuit Stichting 'Mijn Carrière'.

De flyer is als bijlage bij deze mail bijgevoegd.

Tot Slot

CNV Vakmensen is verheugd dat alle partijen weer nader tot elkaar zijn gekomen. De komende tijd gaan we gezamenlijk ons best doen voor een nieuwe cao. Uiteraard ben ik benieuwd naar jouw mening. Ik hoor graag van je.

Roel van Dijk,
bestuurder CNV Vakmensen
M. 06-53384473
E. r.vandijk@cnvvakmensen.nlDownloads

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (SAVG) blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.