Het CNV helpt bij je belastingaangifte

Zo is je belastingaangifte doen een fluitje van een cent

Zie jij als een berg op tegen die jaarlijkse blauwe envelop? En krijg je een knoop in je maag als je denkt aan het invullen van je belastingaangifte? Niet nodig. Als lid maak je tegen een kleine bijdrage gebruik van onze Belastingservice.

Wat doet CNV Belastingservice

Wij helpen jou en familieleden bij het invullen van aangiftes en toeslagen. En bij het kosteloos aanvragen of wijzigen van je zorg- of huurtoeslag. Dit doen we meestal meteen bij het invullen van je aangifte. Dan is dat maar lekker geregeld. Wijzigt er iets gedurende het jaar? Bijvoorbeeld bij een eerste baan, scheiding of aan- en verkoop van een huis? CNV Belastingservice helpt je met al je fiscale vragen, het hele jaar door. Handig, want zo heb je altijd fiscale hulp bij grote verandering.

Ben je lid of wil je lid worden en heb je er weleens aan gedacht om zelf belastinginvuller te worden? Kijk dan eens naar de vacature voor vrijwillig belastinginvullers.

Eigen bijdrage CNV Belastingservice

 • Aangifte voor 1 persoon: € 10,- Met fiscaal partner: € 14,-
 • Voorlopige aangifte (VA): € 3,-
 • CNV USB-stick: € 3,-
 • Gratis service voor leden op bijstandsniveau
 • Gratis middeling als de aangifte door het CNV is ingevuld
  (Voor niet-leden gelden andere tarieven)

Afspraak inplannen

Vanaf 24 januari 2023 kunnen er weer afspraken gemaakt worden voor de aangifte over het jaar 2022.

Wij plaatsen op die datum een speciale link op deze site, zodat je zelf online een afspraak bij jou in de buurt in kan plannen. In maart én april zitten onze vrijwillige belastinginvullers voor je klaar. Maak je afspraak op tijd, zodat je belasting vóór de verplichte datum van 1 mei is ingevuld.

Bel je liever? Dat kan natuurlijk ook. CNV Info is bereikbaar op werkdagen van 08:00 – 18:00 uur via telefoonnummer 030 – 751 1050. Houd je relatienummer bij het maken van een afspraak - online of per telefoon - bij de hand. Dit telefoonnummer is ook bereikbaar voor je belastinghulpvragen het hele jaar door.

Goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk om jezelf goed voor te bereiden op je belastingaangifte. Dat helpt in de snelle afhandeling. Doneer je weleens aan een goed doel? Dan moeten we de giften één voor één invoeren. Je helpt ons als je alvast een lijstje maakt met de juiste omschrijvingen en RSIN-nummers. Helpen doe je ook door in februari alvast een overzicht op te vragen bij je zorgverzekering, met alle gespecificeerde vergoede kosten. Neem dat uitgeprint of op een USB-stick mee naar de zitting. Wil je weten welke andere voorbereidingen je kunt treffen voor een belastingzitting? Bekijk dan de Belastingaangifte Checklist.

Belastinginvullers halen het onderste uit de kan voor CNV-leden

Ieder jaar organiseert het CNV in de periode maart-april door het hele land belastingzittingen. CNV-vrijwilligers zitten in het plaatselijke café, een buurthuis of kerk klaar met hun laptop om mensen te helpen met hun digitale aangifte. Lees de ervaringen van Betty. Zij helpt vrijwillig CNV-leden met het invullen van de digitale aangifte.

Lees verder

Meld je aan als belastinginvuller

Vul je graag belastingpapieren in? En help je graag anderen bij het invullen van hun aangiftes? Dan is de vacature van belastinginvuller écht iets voor jou.

Bekijk de vacature

Gratis nazorg bij verrassingen

Je aangifte is bij ons in altijd in goede handen, maar je blijft er wel zelf verantwoordelijk voor. Aan het invullen door het CNV ontleen je geen rechten. Nadat we samen je aangifte hebben gedaan, krijg je een (voorlopige) aanslag van de Belastingdienst. Daarin staat hoeveel belastinggeld je terugkrijgt en of je nog moet betalen. Mocht dit flink afwijken van waar je met ons op gerekend had, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij helpen je snel en kosteloos verder.

Wist je dat? Een paar belastingtips

 • Het ook voor jongeren met een bijbaan loont om aangifte te doen, wellicht krijg je geld terug.
 • Veel aftrekposten (zoals giften, zorguitgaven, kosten nieuw huis) niet vooraf zijn ingevuld.
 • Het je geld kan opleveren als je samen aangifte doet en extra aandacht besteed aan het verdeelschema.

Fiscale vragen

Heb jij geen hulp nodig bij je belastingaangifte, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij een fiscale vraag ? Vul dan het contactformulier in of bel met CNV Info: 030-751 1050, op werkdagen bereikbaar van 08:00 - 18:00 uur.

Word lid en sta sterker in je werkschoenen

Hulp bij je belastingaangifte is een van de voordelen van het CNV-lidmaatschap. Ontdek wat we nog meer voor je doen. De eerste 6 maanden betaal je slechts 20,23 euro voor je lidmaatschap.

 • Altijd professionele hulp bij je belastingaangifte
 • Hulp bij vragen over werk en inkomen
 • Persoonlijk advies over werk en loopbaan
 • Invloed op je arbeidsvoorwaarden
 • Een goed cao voor de sector waar je in werkt