Al het nieuws

CNV Vakmensen niet welkom aan cao-tafel schilders

22 februari heeft CNV Vakmensen schriftelijk van OnderhoudNL en de LBV vernomen dat we niet welkom zijn aan de cao-tafel. OnderhoudNL heeft in de LBV haar partner gevonden waar ze graag zaken mee doen.

Ook beweert OnderhoudNL dat CNV Vakmensen met FNV onvoldoende representatief, vrij vertaald te weinig leden hebben, om op basis daarvan een plek aan de onderhandelingstafel op te eisen.

Daarnaast verklaart OnderhoudNL dat CNV Vakmensen onjuiste informatie aan jou verstrekt. Mede hierdoor is er volgens OnderhoudNL sprake van een verslechterde verhouding, waardoor jouw belangen niet op een juiste wijze kunnen worden behartigd, zo zijn OnderhoudNL en LBV van mening.

Bizar
Het is natuurlijk te bizar voor woorden dat OnderhoudNL voor jou bepaalt wie jouw belangen behartigen aan de cao-tafel. Als ik kijk naar de ontwikkeling in deze cao, dan is bijna alles afgebroken wat er was, is het grootste deel van de cao-verhogingen door deze verslechteringen betaald en loopt jouw cao achter bij diverse andere cao’s in de bouwnijverheid. Daar zijn jaarlijks acceptabele loonverhogingen afgesproken, houdt iedereen wat hij of zij heeft en zijn de veranderingen anders ingevuld, waardoor iedereen zich kan vinden in de oplossingen.

Jij bent lid van CNV Vakmensen, en naast jou nog heel veel andere werknemers, en jij bent gebaat bij belangenbehartiging door jouw vakbond: CNV Vakmensen! Het is dan ook de hoogste tijd dat jij dat laat merken. En niet alleen jij, ook collega’s die lid zijn van andere bonden of niet lid zijn.

Laat de sector voelen dat het jou menens is.

18 maart 2019
18 maart zijn in het hele land diverse acties voor een beter pensioen. Deze dag zouden we met z’n allen aan moeten grijpen om actie te voeren voor een beter pensioen richting ons kabinet, maar ook de werkgevers duidelijk maken dat het ons menens is! Het kan toch niet zo zijn dat jouw werkgever bepaalt wie jouw belangen behartigd? En, hoezo met weinig? Als alle leden die dag het werk neerleggen, dan zal de sector inzien dat we echt met veel zijn en kan men niet meer om jouw vakbond heen.

Dit zijn tot nu toe de plaatsen waar manifestaties gepland staan:

Midden - Utrecht, Locatie: Jaarbeursplein, Tijd: 10.00 - 12.00 (inloop vanaf 9.30) 
Noord - Groningen, Locatie: Grote Markt, Tijd: 11.30 - 14.00 
Noord - Leeuwarden, Locatie: Wilhelminaplein, Tijd: 11.30 - 14.00
Noordwest - Amsterdam, Locatie: Beursplein, Tijd: 10.00 - 12.00 (inloop vanaf 8.00) 
Oost - Arnhem, Locatie: Marktplein, Tijd: 14.00 - 16.00 (inloop vanaf 13.30)
Zuidoost - Eindhoven, Locatie: Stadswandelpark, Alberdink Thijmlaan, Tijd: 11.00 - 13.30
Zuidoost - Heerlen, Locatie: Burgmeester van Grunsvenplein (voor de schouwburg), Tijd: 12.00 - 14.30
Zuidwest - Rotterdam, Locatie volgt, Tijd: 12.00 - 13.30 (inloop vanaf 10.30)

Uiteraard kan hier nog wat gewijzigd worden. Houdt de site en andere media in de gaten voor de juiste informatie. Weet wel, het is ons pensioen en daar moeten wij met z’n allen voor staan. Dat we daarnaast aan de werkgevers duidelijk maken dat we met meer zijn dan we denken, is mooi mee genomen en mogelijk een opmaat naar meer! Strijdbaar voor een goed pensioen en een goede cao!

Roel van Dijk
bestuurder
E.: r.vandijk@cnvvakmensen.nl
M.: 06 53 38 44 73