Uitnodiging driekwartsvergadering leden Cao Houthandel

In februari dit jaar hebben wij als vakbonden aangegeven dat wij uit-onderhandeld zijn. Toch hebben wij de directie in april nog een kans gegeven om met een beter eindbod te komen. Hierbij hebben we duidelijk aangegeven wat de belangrijkste pijnpunten zijn: loon, RVU-regeling (zwaar-werk-regeling) en de ontziemaatregelen.

De leden van CNV Vakmensen hebben in grote meerderheid het eindbod van de werkgevers uit de houthandel afgewezen. Wat betekent dit voor het vervolg?

Hoe verder: stemmen over nieuwe eindbod en driekwartsvergadering
Het eindbod wezen jullie met grote meerderheid af. 90 % van de CNV-leden was tegen. Omdat de VVNH (Vakbond voor de Houthandelsbedrijven) tot nu toe geen verbeterd bod heeft gedaan die voldoet aan onze eisen is het tijd voor vervolgstappen. En daarom houden we nu ook de zogeheten driekwartvergadering: is minimaal driekwart van de leden bereid een ultimatum te stellen en actie te voeren?

Vanwege het COVID19-régime vergaderen we digitaal via MS Teams. Laat vooraf weten of je aanwezig bent via de volgende e-mal: s.amallah@cnvvakmensen.nl Schuif anders gerust aan!

Let op!
Als na het tellen van de stemmen minimaal driekwart van de leden actiebereid blijkt, ziet de planning er zo uit: namens jullie stelt CNV Vakmensen een ultimatum aan VVNH op dat 29 juni 2021 om 24:00 uur afloopt. Als de VVNH dan nog steeds weigert in te gaan op jullie eisen, starten de mogelijkheid om acties te voeren. Bijvoorbeeld om vanaf 1 juli 2021 niet meer over te werken totdat er tegemoet wordt gekomen aan jullie eisen. 

Driekwartsvergadering

  • Bij het statutaire driekwarten moet minstens driekwart van de leden bereid zijn tot het stellen van een ultimatum en het voeren van acties.
  • De stemming is per bond (FNV is ook bezig met een driekwartsvergadering).
  • Een hoge opkomst op de ledenvergadering is nodig voor een gedragen besluitvorming.
  • Actiebereidheid betekent dat de leden dan ook echt bereid moeten zijn de mouwen op te stropen.
  • Meer leden is ook meer kracht. We roepen jullie op om met jullie collega’s te praten
    over een lidmaatschap bij CNV Vakmensen.

Uitnodiging informatieve ledenvergadering
Datum: woensdag 23 juni 2021
Plaats: online via Microsoft Teams
Tijden: 19:30 uur
Link vergadering 19.00 uur: >> Klik hier om deel te nemen aan de vergadering <<
Krijg je deze nieuwsbrief per post, dan kun je een mail sturen aan s.amallah@cnvvakmensen om de link alsnog op te vragen. 

Het gaat om jullie arbeidsvoorwaarden!
We roepen onze leden op om allemaal aanwezig te zijn tijdens één van deze driekwartsvergaderingen. Tijdens deze vergaderingen zullen we het eindbod bespreken en eventuele actie vormen bespreken. We hopen jullie allemaal te zien tijdens deze online vergaderingen op 23 juni 2021!

Souleiman Amallah, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2052 2211 / s.amallah@cnvvakmensen.nl