Overleg nieuwe cao CRV (2023) gestart

Het overleg voor een nieuwe cao is 23 november 2022 gestart. De CNV cao-voorstellen tref je hierbij aan.

Inflatie centraal

Cao-partijen hebben in het eerste overleg veel tijd besteed aan de huidige ontstane situatie met betrekking tot de inflatie en hoe dit gecompenseerd kan worden. Er is een open gesprek geweest, waarbij CRV aangaf de situatie te begrijpen en samen met de vakbonden tot een cao-akkoord wil komen, echter de ontwikkelingen binnen de sector rundveeverbetering zijn verre van gunstig en de stijging van de energie kosten treft CRV ook hard. Niettemin zijn partijen bereid om naar elkaar te luisteren. De voorstellen inzake verlenging van de RVU-regeling, verbetering van de reiskosten, aanpassing thuiswerkvergoeding, komen tot 1 cao binnen CRV, zijn onderwerpen waar partijen denken een akkoord te kunnen bereiken. Vakbonden gaan voor een jaar-cao, CRV wil een langere looptijd. De verbetering van het inkomen is een spannend onderwerp, structureel verbetering van het salaris, eenmalige uitkering en verhoging eindejaaruikering zijn de smaakmakers en hierop vinden partijen elkaar of niet?

Volgend overleg

Partijen hebben afgesproken om verder te praten op 13 december aanstaande en hopen dan -eventueel- tot een akkoord te komen.

Werknemers aan zet

Het is tijd dat werknemers ook hun deel krijgen en de vakbonden gaan ervoor, maar dan moeten de werknemers ook weer lid worden van de vakbond en dat zien we gelukkig ook weer meer gebeuren. Maak daarom je collega lid van CNV Vakmensen via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan voor maar € 20.23 euro totaal voor 6 maanden lidmaatschap. Nu is het moment en bedankt voor je inzet.

Cao-pagina

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan.


Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5160 1997
E: p.deridder@cnvvakmensen.nl

Downloads