Al het nieuws

Onderhandelingsresultaat cao Bouw&Infra bereikt!

“Cao onderhandelingen in cruciale denk- en rekenfase”, zo luidde de kop van de nieuwsbrief vorige week. Dat heeft maandag 29 juni na de zesde onderhandelingsronde, ondanks dat het een moeizaam en lastig traject was, geleid tot een onderhandelingsresultaat.

Aanstaande donderdag komt de cao Commissie van CNV Vakmensen (werkende leden onder de cao) bij elkaar om de inhoud van het onderhandelingsresultaat te bespreken en om tot een advies richting de leden te komen. Als lid van CV Vakmensen krijg je dan de mogelijkheid om te stemmen. Na donderdag ontvang je een nieuwsbrief met informatie en achtergronden.

Het cao onderhandelingsresultaat is na een bizar proces, waarbij PFAS, Stikstof en Corona van grote invloed waren, tot stand gekomen. De gemaakte afspraken hebben betrekking op de periode van 1 januari tot en met 31 december 2020 en bevat naast een structurele loonsverhoging van 2% en een eenmalige uitkering van €350,- bruto (ongeveer 1%). Ook is er een regeling ‘zwaar werk’ overeengekomen, bouwplaats werknemers hebben het recht drie jaar voor AOW-leeftijd te stoppen. Op basis van de regeling kan men €21.200,- aan uitkering (bruto) ontvangen. Werkgevers betalen de vereiste premie.

In de volgende nieuwsbrief gaan we verder in op de inhoud van de afspraken. Het volledige onderhandelingsresultaat tref je aan onder deze link.

Blijf meedenken en meepraten
Op de cao tijdlijn van Je Achterban kun je alle ontwikkelingen binnen het cao onderhandelingstraject volgen.  Ook kun je met elkaar in gesprek gaan, vragen stellen en je mening geven.  De stemming ga je daar na donderdag ook terugvinden.

Ga direct naar Je Achterban

Gijs Lokhorst
Cao onderhandelaar Bouw & Infra