Onderhandelingen cao Baksteen

Woensdag 4 november jl. is de laatste onderhandelingsronde voor de cao gehouden. In deze onderhandeling hebben partijen constructief gezocht naar ruimte om te komen tot een cao uitkomst die als cao resultaat aan de leden voorgelegd kan worden. Dit is helaas niet de uitkomst.

Dat het ongebruikelijke tijden zijn is ons bekend en hebben wij mee laten wegen in ons inzet en handelen. De werkgevers hebben alle risico’s die voor werkgever zijn zoals pfas, co2 en extra inzet van personeel ivm corona, zodanig mee laten wegen waardoor er onvoldoende ruimte is/was om te komen tot een cao resultaat die recht doet aan de inzet en waardering van werknemers. In vergelijking met andere sectoren doet de sector Baksteen het heel goed, en je zou verwachten dat de werkgevers in de Baksteen die waardering ook in daden omzetten en hun personeel tegemoet komen tijdens cao onderhandelingen.

Zoals gezegd hebben wij ook de huidige onzekere situatie mee laten wegen in ons handelen, uiteindelijk hebben wij een loonbod op tafel gelegd, die er als volgt uitziet: 2,75% per 1 Januari 2021, en 0,9% per 1 juli 2021, en een eenmalige om de periode van 1 juli 2020 tot 1 januari 2021 te compenseren.

Werkgeversdelegatie hebben aangegeven dat zij geen ruimte hebben om uberhaupt nog een stap te maken dan wat er in het eindbod vermeld staat, wij hadden verder willen onderhandelen, echter als je gesprekspartner aangeeft verder geen ruimte te zien, dan heeft onderhandelen ook geen zin.

Bijgaand doen wij u de uitgeschreven tekst van he eindbod toekomen, met de vraag wat u ervan vindt. Wij verzoeken u ons te antwoorden voor dinsdag 24 november a.s. Dit kunt u doen door het formulier ingevuld te mailen naar w.timmer@cnvvakmensen.nl  of per post (CNV Vakmensen, t.a.v. W.Timmer/M2011 0962), Tiberdreef 4, 3561 GG UTRECHT) terug te sturen.

Willem Timmer
bestuurder CNV Vakmensen
M : 06 51 202 957
E : w.timmer@cnvvakmensen.nl

Downloads