Nieuwe cao-tekst Fermacell: wat vind jij?

We hebben al een tijdje het voornemen om de cao-tekst van Fermacell te vernieuwen, met name om deze duidelijker en leesbaarder te maken. CNV Vakmensen wil deze nu samen met Fermacell definitief gaan maken, maar uiteraard niet voordat jullie je mening kunnen geven.

Wat is er veranderd?

Het doel is om alleen een tekstuele verbetering te krijgen. De huidige cao is namelijk soms onnodig langdradig en ingewikkeld geformuleerd, waardoor dat onduidelijkheid kan oproepen. Er zijn dus veel bepalingen herschreven, maar niet allemaal. De cao-afspraken uit het onderhandelingsresultaat van het afgelopen jaar zijn er ook gewoon in verwerkt, en het is dus niet de bedoeling dat de cao-afspraken zelf inhoudelijk wijzigen. Nieuwe cao-afspraken volgen pas weer na de volgende onderhandelingen.

Wat vind jij ervan?

Het is uiteraard de bedoeling dat de nieuwe cao-tekst beter en duidelijker wordt, en niet verwarrender. Ben je tevreden met de nieuwe tekst, of heb je juist verbeterpunten? Laat het dan weten, zodat we er mee aan de slag kunnen. We willen vervolgens de verbeteringen nog toepassen. Daarna kunnen alle CNV-leden bij Fermacell stemmen over de nieuwe tekst. In de bijlage tref je twee documenten aan: Het eerste document is de oude tekst en de nieuwe tekst naast elkaar, voor een gemakkelijk overzicht. Het tweede document is de nieuwe cao (in concept) met de nieuwe volgorde en de cao-afspraken van afgelopen jaar erin verwerkt. Je kan je reactie tot en met 9 juni toesturen.

Je kan reageren via onderstaande contactgegevens. Binnenkort kun je ook terecht met vragen en opmerkingen op de cao-pagina Cao Fermacell | CNV Vakmensen

Hubert Koetsveld, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2886 6579 / h.koetsveld@cnvvakmensen.nl

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error