Najaarsprogramma CNV Actief regio Noord

Dit najaar hebben we een interessant (online) programma voor jou! Zo kun je aan de slag met vitaliteit. Je gezond en vitaal voelen betekend niet alleen gezonder eten of meer bewegen. Met dit najaarsprogramma kan je uitproberen wat bij jouw leefstijl, omstandigheden en omgeving past.

Meld je aan via deze link of stuur een mail naar cnvactief@cnvvakmensen.nl. Na aanmelding ontvang je een bevestiging.

Je vindt hieronder een selectie van het programma. Bekijk het complete overzicht in de bijlage.

Werkgeluk (online): 14 oktober / 19.30 uur
Voelen dat je op de goede plek zit. Fluitend naar je werk. Plezier met collega’s. Het zijn allemaal signalen dat jij gelukkig bent op je werk. Wist je dat gelukkig zijn in je werk de belangrijkste voorwaarde is om ook buiten je werk gelukkig te zijn? Wie werkt met plezier is bovendien productiever, innovatiever, minder snel ziek en ervaart meer voldoening uit het werk.

Ervaar jij werkgeluk? Zelf heb je heel wat tools in handen waarmee je je eigen werkgeluk kan vergroten. Wil jij meer weten over werkgeluk en je eigen werkplezier vergroten? Neem dan deel aan dit webinar.

Gezonde Kookworkshop: Sneek / 2 november / 17.00 uur
Tijdens deze kookworkshop gaan we aan de slag met gezonde producten en kooktechnieken. Na een aperitief gaat iedereen (met schort voor) met onze koks aan de slag op de kookeilanden. Als alle voorbereidingen gereed zijn, geniet iedereen van de gerechtjes en bites, die met elkaar zijn bereid.

Briskwalking:
Hoogeveen -   4 november / 12.30 uur en 13.00 uur
Drachten     - 30 november / 12.30 uur en 13.00 uur

Onze hele maatschappij is er op gericht om ons lichamelijk zoveel mogelijk te ontzien, denk aan roltrappen, liften, machines die ons activiteiten uit handen nemen. Briskwalking is veilig en verantwoord bewegen voor iedereen, ongeacht leeftijd en conditie. Het is meer dan je ene voet voor de andere voet zetten, het is een krachtige manier van lopen waarbij de grote spiergroepen van de armen en benen in een herhalend, ritmisch patroon worden gebruikt. Hierdoor ben je lekker in beweging, maar wordt je lichaam niet te zwaar belast. Goed voor lichaam en geest, probeer het eens uit in deze korte training van 20 minuten. Ideaal tijdens je werkpauze! Deze workshop wordt uitgevoerd op een industrieterrein waardoor het ideaal te combineren is met je middagpauze.

Werken aan jouw vitaliteit: Drachten / 16 november / 19.30 uur – 21.00 uur
Momenteel is er veel aandacht voor leefstijl. Door een gezonde leefstijl verklein je de kans op ziekten en voel je je vitaal. Bij leefstijl denken we voornamelijk aan lijnen en voeding, maar leefstijl is zoveel meer dan dat. Leefstijl is ook voldoende bewegen, goed slapen, voeding die je lichaam ook echt voedt, werk/ privé balans en hoe je omgaat met stress. Welke keuzes maak je en waar start je? In deze korte workshop krijg je handvatten (om zelf aan het roer te staan) voor een gezonde leefstijl op je werk en thuis.

Zet jezelf op de kaart: Drachten / 23 november / 19.30 uur – 21.00 uur

Herken jij dat ook, dat je soms het gevoel hebt dat iemand op een andere golflengte zit dan jij? Je irriteert je aan het gedrag van je collega of iemand uit je gezin. Of juist dat je heel fijn samenwerkt met een collega en een half woord genoeg is. Gedrag en communicatie is een complex verhaal. We hebben er allemaal elk moment van de dag mee te maken. In deze workshop willen we je meenemen in gedrag van mensen en waarom de een anders reageert dan de ander. Hoe ga je daarmee om. Als je begrijpt waar gedrag vandaan komt, ontstaat er ruimte voor mooie(re) samenwerkingen en verbinding met elkaar.

Ga mee op supermarktsafari met Ralph Moorman: Beetsterzwaag / 10 december / 19.30 uur tot  21.30 uur
Wat neem jij mee in je dagelijkse supermarktronde en kan dat anders? Ralph Moorman neemt je mee op supermarksafari! Vruchtendrank waar nauwelijks een vrucht aan te pas is gekomen, ‘light-producten’ waar je dik van wordt, saus met schadelijke toevoegingen: de supermarkt ligt vol levensmiddelen die de gezondheid kunnen schaden. De informatie op de etiketten is vaak regelrecht misleidend. Gelukkig zijn er ook gezonde, schone en ‘eerlijke’ producten in de schappen te vinden – als je weet waar je op moet letten.

Van digibeet naar digivaardig: Drachten /
  19.00 uur – 21.00 uur
Betreft een serie op 2 november, 9 november, 16 november, 23 november en 7 december

Vraag jij ook altijd je partner of je kinderen als er iets op de computer moet gebeuren? Meld je dan snel aan voor onze cursus. In 5 avonden leer je waar de aan/uitknop zit, hoe je een e-mail verstuurt, hoe je zoekt op internet, mappen aanmaakt en nog veel meer. Ben je al bekend met deze vaardigheden, maar wil je nog wel wat meer weten, dan ben je ook van harte welkom.

Spreekuur cao/ Pensioen: Drachten / 2 november en 23 november / 19.00 uur – 21.00 uur

Werk jij in de bouwsector? Heb je vragen over je cao, loonstrook of wil je eens weten hoe het nu zit met jouw pensioen? Meld je dan aan voor het spreekuur! Wil je even je verhaal kwijt over je werk? Of heb je een vraag over je cao? Ook dan ben je van harte welkom op het spreekuur. Schuif aan voor een bak koffie en we helpen je graag verder.

CNV Vakmensen
Sietske Kootstra, vakbondsconsulent
Regio Noord

Downloads