Kom in beweging voor een goed pensioen

Ga in staking op woensdag 29 mei!! Na maanden van praten met het kabinet en de werkgevers zitten de onderhandelingen over een pensioenakkoord nog altijd muurvast. De druk moeten we flink opschroeven om dit kabinet in beweging te krijgen.
Ga in staking en kom op woensdag 29 mei naar één van de manifestaties in:
  • Groningen (Grote Markt)               - Arnhem (Marktplein)
  • Eindhoven (Ketelhuisplein)           - Den Haag ( Koekamp)

Deze manifestaties zijn van 11.00 tot 13.00 uur.

Meld je aan op www.cnvvakmensen.nl/pensioenactie. Natuurlijk mag je zelf bepalen hoe je daar wilt komen. Maar het kán gemakkelijk: wij regelen voor jou als CNV-lid je treinkaartje en stakingsuitkering.

Wat zijn onze eisen?

  • Je moet als werknemer op tijd kunnen stoppen met werken
  • De AOW-leeftijd mag niet zo snel omhoog
  • Fiscale boete op eerder stoppen met werken moet worden geschrapt
  • Financiële spelregels en rekenregels aanpassen zodat indexeren mogelijk wordt
  • Negatieve gevolgen van een eventueel pensioenstelsel moeten gecompenseerd worden
Oplossing voor zwaar werk is hard nodig
Omdat de AOW-leeftijd oploopt zijn de mensen met zwaar werk daarvan de dupe. Zij zijn vaak op jonge leeftijd al begonnen met dit zware werk en overlijden - mede daardoor - gemiddeld genomen ook eerder.

CNV Vakmensen is altijd duidelijk geweest: werknemers in de Mortel hebben zwaar werk! Politieke partijen beloofden hen dat zij eerder zouden mogen stoppen met werken toen de beslissing viel dat de AOW-leeftijd omhoog moest. Maar vervolgens werd de AOW-leeftijd alleen maar sneller verhoogd! Deze eerder gedane belofte van een tijdig pensioen moet diezelfde politiek nu inlossen. Geen pensioendeal zonder afspraak over zwaar werk.

Werkgevers en vakbonden in de Mortel hebben meer ruimte nodig om daarover in de cao passende afspraken te maken. De overheid moet eerder stoppen met werken wel mogelijk maken. Dus fiscale boetes moeten verdwijnen. Onze inzet is gericht op stoppen met werken tot 4 jaar voor de AOW-leeftijd. Je mag als werknemer, als vakbond van een overheid verwachten dat deze zich fatsoenlijk opstelt. Dat gaat bij deze overheid niet vanzelf. Daarom voeren we actie op 29 mei!

(Kijk ook op www.cnvvakmensen.nl/pensioen. Daar vind je nog meer uitleg over het hoe en waarom van onze inzet.)

CNV Vakmensen
Gerard van Cuijk, bestuurder
M 0620134089
E g.vancuijk@cnvvakmensen.nl