CNV Vakmensen ook in actie in de Houthandel

Het ultimatum in de cao Houthandel liep op vrijdag 27 september 2023 af. Werkgevers hebben negatief gereageerd op de eisen van de vakbonden. Vanaf maandag 2 oktober zijn CNV en FNV in actie. Werkgevers proberen op basis van foute informatie hun werknemers over te halen om vooral niet in actie te gaan.

CNV Vakmensen in actie

De VVNH-werkgevers hebben negatief op het ultimatum gereageerd. Zij willen en kunnen niet aan de eisen van de werknemers tegemoet komen is hun mededeling. Dus gaan zij niet op onze eisen in en zijn de vakbonden vrij om in actie te komen. Maandag 2 oktober is die aftrap gegeven bij een aantal bedrijven in en rondom Tilburg. Het is een gezamenlijk traject met FNV, dus ook CNV Vakmensen is in actie.

Foutieve info

Wij zijn door onze leden bij TABS geattendeerd op een brief van de directie. Daarin wordt indirect gesuggereerd dat CNV Vakmensen NIET zou meedoen aan deze acties en dat het alleen een speeltje van de FNV is. Dat klopt van geen kant. CNV Vakmensen doet volop mee.
Ook stelt de directie in die brief namens de rest van de VVNH-werkgevers niet te veel van de cao HIBIN te willen afwijken. Reden te meer om het ultimatum van de vakbondseisen in de cao Houthandel te accepteren.
Hoewel bij de cao HIBIN een iets lagere structurele loonsverhoging (€75 + 6%) is afgesproken, liggen de cao-lonen daar fors hoger én iedereen valt onder de cao. Met de door ons geëiste loonsverhoging van €100 + 6% komen we in de buurt. Oh en dan heb ik het nog niet eens over de €1100,= eenmalig bruto uitkering die de werknemers hebben gekregen. Dat laatste is niet structureel, maar betekent wel een eenmalige waarde van ongeveer 3%.
Reden te meer om de eisen in de cao Houthandel kracht bij te zetten en dus zijn de vakbondsleden FNV en CNV Vakmensen in actie.

Goede eerste actiedag in Tilburg

De eerste actie in de vorm van een werkonderbreking, werd afgelopen maandag gehouden voor de leden in de omgeving van Tilburg. Er zullen nog meerdere acties volgen. Waar en wanneer dat wordt nog uitgewerkt en willen we ook net te snel prijsgeven. De leden van CNV Vakmensen krijgen vlak van tevoren via de mail een QR-code toegestuurd waarmee zij zich ter plekke kunnen inschrijven. In die mal staat waar en wanneer en hoe. Houdt de mail in de gaten. Krijg je geen mail, print dan de QR-code en neem die mee. Beter en makkelijker is om je mailadres door te geven. De QR-code is persoonlijk, dus niet overdraagbaar.
Als je collega nog geen lid is van de bond en ook mee wil doen met actievoeren voor een beter loon, dan is het wellicht handig hen te zeggen dat, als ze nu lid worden en meedoen met de stakingsacties, ook zij een stakingsuitkering krijgen. KOM IN ACTIE! Maak dus je collega lid, ga hiervoor naar www.cnv-ledenwerven.nl 

In het kort

  • Ultimatum is op vrijdag 29 september 2023 18:00 uur verlopen en werkgevers zijn niet op de eisen ingegaan.
  • Vanaf maandag 2 oktober zijn de bonden in actie.
  • Stuur deze nieuwsbrief door aan je collega’s. Je treft deze ook aan op de cao-pagina.
  • Vertel je collega's dat jij en jouw vakbond in actie gaat voor een goede cao voor alle werkers in de Houthandel. Zij kunnen nu lid worden en meedoen voor een betere loonsverhoging.
  • Als je collega nu lid wordt betaald hij/zij het voor eerste half jaar slechts € 20,23. Zo gaan we in 2023 samen sterker door. Let op: dit is een tijdelijke aanbieding!
  • Blijf op de hoogte via de whatsappgroep Cao Houthandel CNV via https://chat.whatsapp.com/BKMoNj7fRoz07aWqDUEXe4 

Cao-onderhandelingen online

Je kunt het laatste nieuws over deze cao volgen op onze cao-pagina. Het hele cao-traject is er te volgen en tijdens alle fases kun je meepraten en je vragen stellen. Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan ga je ook naar de cao-pagina www.cnvvakmensen.nl/bouw/hout-en-meubel/cao-houthandel/

Cao-onderhandelaars CNV Vakmensen:
Jaap Bosma: M 06 5160 2030 / j.bosma@cnvvakmensen.nl
Saskia Spaargaren: M 06 5144 3597 / s.spaargaren@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error