CNV Vakmensen gaat voor toekomst werknemers

Onderhandelingen cao Waterbouw in voorbereiding.

Op woensdag 20 februari 2019 staat de eerste ronde van de onderhandelingen over een nieuwe cao voor werknemers onder de cao Waterbouw op de agenda. Op basis van de enquête arbeidsvoorwaardenbeleid 2019 zal CNV Vakmensen zeker gaan voor meer loon en een beter perspectief voor werknemers. De cao commissie van CNV Vakmensen (werkende leden onder de cao) moet de cao voorstellen nog definitief vaststellen. De bond zal de cao commissie en werkgeversdelegatie verzoeken en adviseren de start van de onderhandelingen uit te stellen. Tijdens de eerste bespreking op 20 februari willen we onze insteek graag toelichten.

Via onze nieuwe digitale community kun je de komende weken en maanden ook inhoudelijk reageren en met elkaar in discussie gaan.

Tijdens de vorige cao onderhandelingen zijn afspraken gemaakt om te onderzoeken en uit te werken hoe je langer doorwerken mogelijk moet maken binnen de sector. Maar ook zeker of en hoe je eerder stoppen of minder werken mogelijk kunt maken. Duurzame Inzetbaarheid (DI) is waar het allemaal om gaat en draait. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de volgende aandachtsgebieden:

  • Welke mogelijkheden tot vernieuwing zijn er en hoe kun je de werknemer meer zeggenschap en regie geven?
  • Hoe kun je de arbeidsmarktpositie van de werknemer versterken?
  • Hoe kun je een Persoonlijk Opleidings- en Ontwikkelingsbudget (POOB) organiseren en met welke geldmiddelen?
  • Met welke fiscale regels hebben we te maken?
  • Hoe regel je POOB voor werknemers die in binnen- en buitenland werken?
  • Geven de huidige dienstroosters mogelijkheden om in te zetten voor DI?

En zo kan ik nog een tijdje doorgaan mat vragen waar we nog geen definitief antwoord op hebben gevonden. De achterliggende maanden hebben we in een speciale werkgroep hard gewerkt om alles uit te zoeken en te werken. We boeken voortgang maar onze bevindingen en uitkomsten zijn nog niet concreet en helder genoeg om voor advies aan jullie voor te leggen.

CNV Vakmensen hecht zwaar aan jullie inbreng en jullie mening. Wat de bond betreft hebben we nog te weinig input om goede en concrete voorstellen in te dienen.

Jij bent aan zet
Vanzelfsprekend kun je nu al concrete cao voorstellen bij mij indienen. Maak hier gebruik van! Stuur je voorstel naar g.lokhorst@cnvvakmensen.nl. Wat moet er volgens jou veranderen? Wat moet er volgens jou in de cao worden opgenomen?

Vragen
CNV Vakmensen heeft wel een paar vragen voor je, graag deze beantwoorden via deze link. Dat kan tot en met 18 februari 2019. Bij voorbaat dank voor het beantwoorden van deze vragen. Is erg belangrijk voor ons.

Praat en discussieer mee met je collega’s op onze digitale community www.jeachterban.nl. Het proces van de onderhandelingen kun je daar tot in detail volgen. Na elke onderhandelingsronde ontvang je een digitale nieuwsbrief. Ontvang je deze nog niet? Geef je e-mail adres door en meld je aan.

Samen sterk
Is je collega geen lid? Er is nu een super mooie actie en maak hem lid van de bond.

We rekenen op je.

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar cao Waterbouw
M: 06 – 51 20 2970
E: g.lokhorst@cnvvakmensen.nl