Al het nieuws

Cao-overleg Owens Corning

Na een lange onderbreking vanwege Covid 19, hebben we inmiddels het cao-proces bij Owens Corning weer opgestart. Afgelopen donderdag 1 oktober hebben we geprobeerd om met jullie werkgever tot een onderhandelingsresultaat te komen. Ondanks dat dit een constructief en positief overleg was, zijn we helaas niet tot een resultaat gekomen.

Op een aantal thema’s zijn we elkaar al aardig genaderd. Denk daarbij aan (studie)afspraken over pensioen/duurzaam inzetbaarheid en een thuiswerkregeling. We zijn er van overtuigd dat we op deze punten tot een akkoord kunnen komen.

Waar loopt het dan nog op vast?

Dat zijn eigenlijk nog 2 punten: de loonsverhoging en een werkgelegenheidsgarantie. Voor wat betreft de loonsverhoging sluiten we zeker niet onze ogen voor welke gevolgen de Corona crisis heeft voor Owens Corning. Uiteraard weegt dat mee in de loonontwikkeling van deze cao. Maar we zien ook dat er door iedereen keihard wordt gewerkt om de fabriek te laten draaien en om daarnaast ook nog aan alle eisen rond TPM te voldoen. En daar mag, ook in deze tijd wat tegenover staan.

Daarnaast zetten we in op een werkgelegenheidsgarantie. Gezien de situatie waar we ons in bevinden en de onzekerheid die dit de komende tijd met zich meebrengt, vinden we het heel belangrijk om afspraken te maken over het behouden van formatie binnen Apeldoorn. Dit is dan ook een groot onderwerp voor ons aan de cao-tafel.

27 oktober staat er weer een onderhandelingsronde gepland. We houden jullie op de hoogte van het vervolg.

Mede namens Roberto van der Meer,

Job Marskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 2390 9865
E. j.marskamp@cnvvakmensen.nl