45 jaar werken is genoeg

Het is toch een kwestie van fatsoen? Als werknemer in de Schilders Branche moet je op tijd met pensioen kunnen gaan. En niet, zoals in het huidige pensioenstelsel, steeds langer moeten doorwerken. Dat is oneerlijk en onfatsoenlijk.

Zeker gezien het feit dat er zware lichamelijke arbeid wordt verricht. Voor CNV Vakmensen is het klip en klaar: 45 jaar werken is meer dan genoeg. En daarom komen we met collega-vakbonden op 18 maart in actie. Voor een eerlijk en welverdiend pensioen. Daarbij is jouw inzet onmisbaar. Laat je horen!

In een korte opsomming zijn dit onze eisen. We hebben deze ook als ultimatum ingediend bij de regering.

  • Je moet als werknemer op tijd kunnen stoppen met werken
  • De AOW-leeftijd moet worden bevroren
  • Fiscale boete voor werkgevers op eerder stoppen met werken moet worden geschrapt
  • Financiële spelregels en rekenregels moeten worden aangepast zodat indexeren van pensioenuitkeringen mogelijk wordt
  • Negatieve gevolgen van een eventueel pensioenstelsel moeten gecompenseerd worden

Naast deze eisen zal het nodig zijn om per sector aanvullende afspraken te maken. Alleen op die manier kunnen we er voor zorgen dat je ook financieel in staat bent om eerder te stoppen met werken.

Ultimatum
Zoals hierboven al aangegeven, we hebben het kabinet een ultimatum gestuurd met bovengenoemde eisen. Het moet echt anders! Steun CNV Vakmensen en kom op voor jouw pensioen. Teken onze petitie en laat je alvast horen: www.cnvvakmensen.nl/pensioenpetitie en onderteken nog vandaag!

Landelijke actiedag op 18 maart 2019
Op 18 maart gaan er in alle sectoren acties plaatsvinden om onze eisen kracht bij te zetten. Ook in jouw sector strijden we voor jouw belangen, voor jouw pensioen!

De komende weken hoor je van ons en wij hopelijk van jou. Heb je suggesties over vormen van acties? Mail naar pensioen@cnvvakmensen.nl

Het is nu of nooit voor jouw pensioen! Werknemers binnen de sector Schilders, save de date! Zet maandag 18 maart in je agenda als de landelijke actiedag voor jouw pensioen.

Roel van Dijk, bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 53 38 44 73
E:  r.vandijk@cnvvakmensen.nl