Werknemers in de houthandel willen serieus genomen worden

We zijn nog volop in staking! Ik ben superblij en trots dat deze twee dagen weer meer mensen achter de acties zijn gaan staan en hiervoor hun werk neerlegden. Dat vergt moed en doorzettingsvermogen. We doen het dan ook ergens voor.

Afgelopen dinsdag mocht ik in Heerenveen de stakers inschrijven. Veel mensen gesproken. Zoveel mensen als er waren, zoveel redenen om te staken. ‘Ik doe het voor mijn collega’s’, ‘ik voor meer loon want we lopen gigantisch achter’, ‘ik omdat ik ook onder de cao wil vallen’, ‘ik heb al 10 jaar geen verhoging gehad’, ‘we kunnen geen personeel vinden, omdat de lonen te laag zijn’ en ga zo maar door. 

Staken is niet het doel, een goede cao wel

We moeten nog even volhouden, hoe vervelend soms ook. Staken is niet ons doel, maar een goede cao wel. In de houthandel hebben we geen traditie van staken en actievoeren. Dat we nu wel opstaan, zegt genoeg. Het wordt tijd dat de werknemers in de houthandel serieus worden genomen. Dat het loon weer genormaliseerd wordt en mensen weer normaal boodschappen kunnen doen. Salarissen die tegen het minimum aanliggen, moeten echt omhoog. En ja, er zijn boven cao-ers die dik verdienen, maar er zijn ook boven cao-ers die al jaren stilstaan in salaris en echt geen tonnen binnen harken. Ook zij verdienen het om onder een cao te vallen. En ook zij willen niet elk jaar individueel vragen om een fatsoenlijke verhoging om minimaal de inflatie te dichten.

Laat elkaar niet los

Ik wil jullie met klem vragen om elkaar te steunen en elkaar niet los te laten. Samen sta je sterk. Als jullie elkaar niet loslaten, zit ik sterker aan tafel. Maak je collega’s lid en neem al je collega’s van je vestiging mee naar acties die nog gaan komen. Als je samen als vestiging opstaat, sta je niet alleen.

Hou je mail in de gaten

Praktisch punt; hou je mail goed in de gaten en zeker op zondag. We gaan ook volgende week door met acties. Is het voor jou lastig om naar een van de inschrijflocaties te komen, laat het ons weten. Dan kijken we naar een oplossing.

Cao-onderhandelingen online

Je kunt het laatste nieuws over deze cao volgen op onze cao-pagina. Het hele cao-traject is er te volgen en tijdens alle fases kun je meepraten en je vragen stellen. Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan ga je ook naar de cao-pagina www.cnvvakmensen.nl/bouw/hout-en-meubel/cao-houthandel/.

Ik wens jullie een heel fijn weekend.

Saskia Spaargaren
Bestuurder VNV Vakmensen
M 06-51 44 35 97
E  s.spaargaren@cnvvakmensen.nl

 

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error