Wat wil jij in de nieuwe cao voor de Houthandel?

In oktober hebben we een nieuwe cao afgesloten met een looptijd van 1 jaar. Deze cao voor de houthandel loopt op 31 maart af. Dat betekent dat wij begin 2022 de onderhandelingen voor een nieuwe cao starten. CNV Vakmensen wil daarom graag weten wat jij belangrijk vindt bij een nieuwe cao. Vul daarom onze enquête in.

Enquête

CNV Vakmensen wil graag weten wat jij belangrijk vindt bij de cao-onderhandelingen. Op 17 februari 2022 gaan die van start. De onderhandelingen beginnen met het uitwisselen van voorstellenbrieven. In die voorstellenbrieven staan de wensen voor een nieuwe cao. CNV Vakmensen wil voorstellen indienen die passen bij jouw wensen en die van jouw collega's. En daarom peilen wij wat jij belangrijk vindt. De enquête kan je digitaal invullen. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je op de website terecht. 

De enquête kan je hier invullen
Dit kan tot en met 17 januari 2021! Doe dat dus vooral, dan nemen wij jouw ideeën mee.

Onderhandelingsdata

De afgelopen jaren zien we dat onderhandelingen onnodig langzaam gaan en maanden kunnen duren. Gezien deze extreem langdurige cao-onderhandelingen van de afgelopen jaren hebben wij als vakbonden aan de werkgevers voorgesteld om in februari en maart 2022 wekelijks onderhandelingen in te plannen. Als CNV Vakmensen willen wij namelijk spoedig tot een cao komen. Het liefst voordat de huidige cao verloopt.
Helaas is dit niet helemaal gelukt vanwege de grootte van de  werkgeversdelegatie die bestaat uit 11 onderhandelaren. Het is erg lastig om die allemaal tegelijk aan tafel te krijgen. De volgende data zijn afgesproken als onderhandelingsrondes:

  • 17 februari 2022: uitwisselen voorstellen
  • 17 maart 2022: 1e onderhandelingsronde
  • 24 maart 2022: 2e onderhandelingsronde
  • 7 april 2022: 3e onderhandelingsronde.

Online vragen stellen en meepraten?

CNV Vakmensen heeft een nieuwe website. Een van de mooie nieuwe dingen is dat alle cao's een eigen plek krijgen waar het hele cao-traject te volgen is van start tot eind. Maar je kunt ook meepraten en reageren op anderen.
Neem een kijkje op de cao-pagina Houthandel

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Heb je andere ideeën voor de cao die je niet in de enquête kwijt kan? Plaats ze op de cao-pagina. 

Souleiman Amallah. onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2052 2211 / s.amallah@cnvvakmensen.nl