Al het nieuws

Uitvraag cao Orgelbouw voorstellen

Eind van dit jaar loopt de cao Orgelbouwbedrijven af. CNV Vakmensen gaat dus weer aan de slag met het maken van voorstellen voor de nieuwe cao. Deze voorstellen worden ingezet bij de onderhandelingen over de nieuwe cao. We horen graag wat jij als lid in de cao zou willen zien veranderen.

Graag je mening
Wij horen graag jouw mening en ideeën over de nieuwe cao Orgelbouwbedrijven. Wat zijn je wensen rondom inkomen, pensioen, vakantie- en atv-dagen, veiligheid en welzijn? Mocht je andere zaken aan de orde willen stellen, dan kan je dit mij vanzelfsprekend ook aangeven. Immers, het is jouw cao en jouw belang dat er een goede Orgelbouwbedrijven cao wordt afgesloten.

Wij vragen je om uiterlijk 15 november 2021 te reageren naar e.maas@cnvvakmensen.nl.

Meer betrokkenheid bij je cao?
Op dit moment ben ik op zoek naar nieuwe kaderleden voor de cao-commissie orgelbouw. Deze commissie houdt zich namens de leden bezig met het vaststellen van de uiteindelijke cao-voorstellen, is betrokken – via o.a. WhatsApp - bij de voortgang van de onderhandelingen, het beoordelen van het onderhandelingsresultaat en bespreken van andere zaken uit de sector.

Ook adviseert de commissie de onderhandelaar met betrekking tot ervaringen vanuit hun eigen orgelbouwbedrijf. De cao- commissie komt voor de onderhandelingen samen en houdt verder contact via een WhatsApp-groep en per email.

De kaderleden uit de orgelbouw cao- commissie nemen ook deel aan de sectorraad waar de ontwikkelingen van de houtsectoren worden bijgehouden en ontmoeting centraal staat. Bij CNV Vakmensen in Utrecht zijn de bijeenkomsten.

Meer weten en interesse in het kaderlidmaatschap?
Laat mij dit dan even weten. Vervolgens neem ik contact met je op.

Erik Maas
bestuurder CNV Vakmensen

M 06 51 60 21 45
E e.maas@cnvvakmensen.nl