Tweede ronde cao-onderhandelingen Houthandel

Op maandag 24 april vond de tweede onderhandelingsronde cao Houthandel plaats. De sector heeft het financieel lastig. De eerste voorstellen van de werkgevers sluiten daar vooralsnog naadloos op aan. De eerste schermutselingen bieden weinig hoop op een goede cao.

De tweede cao-ronde

Afgelopen maandag was feitelijk de tweede onderhandelingsronde, maar de eerste waar we de voorstellen van de werkgevers hebben gekregen. Zij hebben eerst nog maar eens herhaald dat de sector voor diverse problemen staat en dus moet er ook op de portemonnee worden gelet. Dat betekent eigenlijk dat er ook op de portemonnee van de werknemer wordt gelet. Daar wordt te weinig in gestort, die wordt daardoor vooral niet voller.

De voorstellen van werkgevers

De voorstellen van de werkgevers die direct met jouw portemonnee te maken hebben, zijn:
  • per 1 juli 2023 een eenmalige vergoeding van € 500 bruto en
  • op 1 januari 2024 een loonsverhoging van maximaal 5,4%. Trek daarvan 0,9% af voor de voorlopige bevriezing van de pensioenfranchise. 
  • De huidige loonbegrenzing moet blijven bestaan en zeker niet verhogen.
  • Over de reiskosten van 21 cent wordt nagedacht, maar op de bedrijven worden verschillende regelingen toegepast en dat wil men vooral zo houden. 
Kortom: er wordt goed op jouw portemonnee gelet. Met deze voorstellen wordt die zeker niet voller. Vakbonden hebben de voorstellen, jouw voorstellen, nog maar eens herhaald. De volgende rondes zijn gepland voor 10 mei en 6 juni.

Whatsapp-groep

Er is een Whatsapp-groep onder de CNV-leden actief. Lekker handig om heel snel op de hoogte te zijn van de laatste stand van zaken onder anderen bij de cao-onderhandelingen. Als je er nog niet bij zit en je zou dat wel willen, doe dan een reply op deze nieuwsbrief en meld dan dat wij van je mobiele telefoonnummer gebruik mogen maken. Wij sturen je vervolgens een link waardoor je jezelf kunt toevoegen.

Cao-onderhandelingen online

Je kunt de cao-onderhandelingen Houthandel volgen op de cao-pagina. Daar plaatsen we al onze nieuwsbrieven, je kunt op deze pagina met al jouw vragen en reacties terecht. En het hele cao-traject blijven volgen. Ga hiervoor naar de cao-pagina Cao Houthandel | CNV Vakmensen

Jaap Bosma, cao-onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 5160 2030 / j.bosma@cnvvakmensen.nl 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error