Nieuwsbrief TABS

Nieuwsbrief CNV Tabs Holland januari 2024.

De laatste maanden van vorig jaar hebben in het teken gestaan van acties en het tot stand komen een nieuwe cao houthandel. Dat heeft zeker bij Tabs heel wat teweeg gebracht. Niet alleen is er voor het eerst ooit gestaakt, maar ook het aantal leden is enorm toegenomen. Nu de rust weer is teruggekeerd was er ook weer de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de directie van Tabs.

Dinsdag 16 januari heb ik samen met FNV collega’s Peter Ansems en Dennis Vereggen kennis gemaakt met de nieuwe directeur van Tabs Holland, Bert van Veldhuizen en de nieuwe HR directeur Sanne Hettema. Bert van Wooning was ook aanwezig, zodat hij alles goed kon overdragen aan zijn opvolger.  

Dit gesprek stond vooral in het teken van kennismaken met elkaar. Om een goede samenwerking te bevorderen hebben we afgesproken om met regelmaat bij elkaar te gaan zitten en gaan daarom in het voorjaar weer een overleg te plannen. Dan is er waarschijnlijk ook meer duidelijkheid op de vooruitzichten van Tabs.

Ondernemingsraad

Na het overleg met de directie hebben we ook gesproken met de ondernemingsraad. Ook hier werd snel duidelijk dat het goed is om op regelmatige basiscontact te houden. Wij zullen in de toekomst dan ook 2 keer per jaar met elkaar in gesprek gaan.

Voor ons is het belangrijk dat we ook op bedrijfsniveau aan tafel gaan, omdat er naast de cao natuurlijk nog tal van andere zaken spelen binnen Tabs. Op deze manier kunnen we daar ook over in gesprek met jullie werkgever. Gelukkig voelt de nieuwe directie en de OR ook het nut van dit soort overleg.

Heb je vragen of opmerkingen die je met ons zou willen delen? Neem dan contact op via: s.spaargaren@cnvvakmensen.nl/ 06 5144 3597

Onderzoek boven-cao

Tijdens de vorige cao-onderhandelingen was er veel verschil van mening over de boven-cao-bepaling in de cao. Volgens werkgevers willen boven-cao’ers liever niet onder de cao vallen en wij krijgen juist vaak te horen dat deze bepaling uit de cao moet. Om hier meer duidelijkheid in te krijgen voor toekomstige onderhandelingen is afgesproken dat er een onderzoek komt naar de “boven-cao”-werknemers. Wij zijn dan ook op zoek naar boven-cao’ers die mee willen praten en denken over dit onderzoek. Je hebt hier de kans om zelf direct invloed uit te oefenen op jouw toekomst! Ben je boven-cao’er en geïnteresseerd? Mail dan naar: s.spaargaren@cnvvakmensen.nl

Afgelopen maandagavond heb ik een eerste sessie gehad met een aantal boven-cao’ers om te praten over hoe het er nu aan toe gaat in de praktijk. We hebben een goede sessie gehad en graag kom ik met meer mensen in gesprek die in de boven cao zitten. Uiteindelijk heb ik jullie input nodig om goede afspraken te kunnen maken.

Nieuwe cao

De nieuwe cao-onderhandelingen komen er alweer aan. We hebben nog geen data, maar die zullen binnenkort wel ergens gepland gaan worden. Dat betekent ook dat er een voorstellenbrief gemaakt moet gaan worden. Wil je sparren over een nieuwe cao, heb je ideeën hoe we de sector mooier kunnen maken, ben je positief en oplossingsgericht? Mail mij dan. Ik zie jullie reacties graag tegemoet: s.spaargaren@cnvvakmensen.nl Deze oproep geldt voor de cao’ers en de boven-cao’ers.

Leden

Hoe meer leden, des te meer we de sector mooier kunnen maken. Goede arbeidsvoorwaarden en een fijne en veilige werkomgeving zijn belangrijk. Als je collega’s lid zijn dan hebben jullie ook meer in te brengen in jullie cao.

We hebben een actietarief voor nieuwe leden: €24,00 voor de eerste 6 maanden. Leden die een lid aanbrengen, krijgen voor elk lid een cadeaubon van €20,00:
Member Get Member 

Saskia Spaargaren
M 06 5144 3597
s.spaargaren@cnvvakmensen.nl