Leden stemmen massaal in met principeakkoord nieuwe cao Timmerindustrie

De afgelopen twee weken hebben leden van CNV Vakmensen die werkzaam zijn binnen de timmerindustrie kunnen stemmen over het principeakkoord voor de cao Timmerindustrie. Ruim 94% van de leden heeft ingestemd met het principeakkoord voor een nieuwe cao.

Stemming 

We zijn blij dat leden zo massaal hebben ingestemd met het principeakkoord voor de cao Timmerindustrie. Daarmee is de nieuwe cao met een looptijd van 1 jaar een feit. De cao loopt van 1 maart 2024 tot 1 maart 2025.

Hoe nu verder? 

CNV Vakmensen heeft de onderhandelingsdelegatie van de werkgevers in de timmerindustrie laten weten dat een nieuwe cao een feit is. De nieuwe cao gaat in per 1 maart 2024. Per die datum gaat dan ook de eerste loonsverhoging in en worden de garantielonen en de individueel afgesproken lonen verhoogd met 6,5%. Per 1 oktober 2024 ontvangen de medewerkers nog een keer 3% loonstijging. Daarnaast hebben we onder meer mooie cao-afspraken gemaakt over de reiskosten, verhoging van de vakantiegelduitkering, stagevergoeding, een persoonlijk opleidingsbudget, tropenrooster, zwaarwerkregeling en verbetering van de positie van uitzendkrachten. In de bijlage zijn de gemaakte cao-afspraken nog een keer na te lezen.

We zullen met de werkgevers nader afstemmen over het omzetten van de afspraken in cao-teksten en uiteraard houden we je hiervan op de hoogte.

Teken de petitie zwaarwerkregeling

CNV Vakmensen is een petitie gestart om de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) te behouden. CNV wil dat de regeling voor iedereen die zwaar werk verricht blijf bestaan. Om te voorkomen dat de Regeling Vervroeg Uittreden na 2025 te verdwijnt moeten we nù samen druk zetten op werkgevers en politiek. Teken de petitie behoud Regeling Vervroegd Uitreden.
Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan kan je de link vinden op de cao-pagina. Ga naar www.cnvvakmensen.nl/caos  en type Timmerindustrie in het cao zoekveld. Klik vervolgens op de digitale versie van deze nieuwsbrief voor de link.

Cao-pagina 

Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga hier naar jouw cao-pagina

Martin van Eerde
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 81 9195 64
E: m.vaneerde@cnvvakmensen.nl 

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error