Landelijke staking Houthandel 2 en 3 november

Morgen is het zover! Dan gaan we massaal twee dagen staken in de houthandel. HET moment om jouw stem te laten horen, dat je meer waard bent dan de werkgevers jou willen bieden in de CAO.

Beste leden,

Morgen is het zover! Dan gaan we massaal twee dagen staken in de houthandel. HET moment om jouw stem te laten horen, dat je meer waard bent dan de werkgevers jou willen bieden in de CAO.

Een aantal werkgevers doet er van alles aan om jullie niet te laten staken. Van presentaties op de werkvloer en online, het geven van kleine loonsverhogingen, tot het laten tekenen van contracten en ga zo maar door. Volgens mij laten jullie je geen zand in de ogen strooien en schrijven jullie je morgen massaal in als staker.

Als onderhandelaars krijgen wij via de pers te horen dat wij niet willen onderhandelen en niet aan tafel willen komen. Dat is niet waar. Het onderhandelingstraject is afgesloten door een eindbod van de werkgever. Dit eindbod is afgewezen door jullie. En met meer dan 1 goede reden. Jullie zijn de afgelopen tijd nauwelijks gecompenseerd voor alle inflatie en hebben behoorlijk ingeleverd aan koopkracht. Jullie kunnen geen prijzen verhogen, zoals jullie werkgevers dat doen naar hun klanten. Jullie hebben die prijzen te betalen in de winkels. Zodra de werkgevers hun eindbod in voldoende mate herzien, zijn wij bereid weer aan tafel komen.

En we willen dat voortaan iedereen onder de cao valt en erover mee kan praten. En dat dus niemand elk jaar individueel afspraken moet maken met zijn werkgever over een loonsverhoging en of je wel goed genoeg je best hebt gedaan volgens je leidinggevende en of je überhaupt een loonsverhoging waard bent.

Beste mensen! Iedereen heeft een stakingsoproep gekregen. Maak hier gebruik van. Heb je collega’s die nog geen lid zijn; ook morgen kunnen ze lid worden bij mij of mijn collega’s op de inschrijflocaties. Lukt het jou niet om op een inschrijflocatie te komen, meld het mij dan. Dan kijken we naar een oplossing.

Succes morgen en op naar een goede cao die jullie verdienen!!

Met vriendelijke groeten,

Saskia Spaargaren
s.spaargaren@cnvvakmensen.nl
06 51 44 35 97