Interieurbouw en Meubelindustrie: hoe zit het met jouw reiskosten?

Een van de voorstellen voor de nieuwe cao Interieurbouw en Meubelindustrie was om vanaf 1 januari 2022 reiskosten woon-werkverkeer te compenseren via een vergoeding per km. Werkgevers willen eerst een onderzoek.

De oorlog in Oekraïne en andere economische ontwikkelingen hebben een negatief effect op energieprijzen. Gevolg is dat ook de brandstofprijzen sterk gestegen zijn.

Reiskostenregeling

Momenteel is er in de cao Interieurbouw en Meubelindustrie geen afspraak opgenomen voor het vergoeden van reiskosten woon-/werkverkeer. Werkgevers en bonden willen nu onderzoeken in hoeverre er reiskosten vergoed worden, zonder dat er een cao regeling bestaat.

Werkgevers zetten een enquête uit onder alle bedrijven vallend onder de cao Interieurbouw en Meubelindustrie. Wij zetten een onderzoek uit onder al onze leden.

Cao

Op basis van de uitkomsten gaan wij met de werkgevers in gesprek over de impact en de wenselijkheid om regeling reiskosten woon-/werkverkeer voor de cao  uit te werken.

Enquête 

Vul de enquete in en laat weten hoe het nu gaat en hoe jij het in de tekomst zou willen. Maak ook gerbuik van de optie om op de cao-pagina vragen te stellen en/ of te reageren op deze enquete of over andere zakem met betrekken tot jouw werk of cao.

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error