Een kleine meerderheid stemt in met eindbod cao Interieurbouw en Meubelindustrie

De afgelopen twee weken hebben leden van de vakorganisaties kunnen stemmen over het eindbod van de Interieurbouw en Meubelindustrie voor een nieuwe cao. 31 Januari 2024 om 24.00 uur sloot de stemming.

Een kleine meerderheid heeft ingestemd

56,6 procent van de CNV-leden die hebben gestemd, is akkoord gegaan met het eindbod. De meerderheid van de leden heeft ingestemd met het eindbod en daarmee is de cao voor 2024 een feit. De cao loopt van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024. 

Hoe nu verder?

CNV Vakmensen heeft de werkgevers laten weten dat een nieuwe cao een feit is. De nieuwe cao gaat in per 1 januari 2024. Per die datum gaat dan ook de eerste loonsverhoging (over de loonschalen en de daadwerkelijke lonen) in te weten 5,5% en €50,- structureel per maand per 1 februari 2024 en is de reiskostenregeling voor woon-werkverkeer van kracht.

We zullen met de werkgevers nader afstemmen over het omzetten van de afspraken in cao-teksten en uiteraard houden we je hiervan op de hoogte.

Cao-pagina

Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen: Cao Interieurbouw en Meubelindustrie | CNV Vakmensen - Hout en meubel

Martin van Eerde
Bestuurder CNV Vakmensen
M: +31 6 8191 9564 
m.vaneerden@cnvvakmensen.nl