Driekwart van de CNV leden stemt voor het bod van de werkgevers in de houthandel

Afgelopen vrijdag zaten we bij de van der Valk in Zwolle om te kijken of we stappen konden zetten. Er zijn stappen gezet. Er zijn zeker ook nog stappen te zetten.  Jullie hebben met ruime meerderheid voor gestemd, maar wel met voorwaarden voor de volgende cao-onderhandelingen.

Samen sterk staan loont!

Ten opzichte van het ultimatum hebben jullie € 80 euro (naar rato dienstverband) structureel meer per maand. Dat is zo’n 3 %, afhankelijk van je salaris. Bij elkaar zit je dan gemiddeld  op zo’n 9 procent loonsverhoging. De boven cao grens is voor het eerst opgerekt. We gaan een onderzoek doen naar de boven cao, samen met de werkgevers. De kilometervergoeding is hoger en opgerekt naar 40 km. Dit hebben we extra binnen gehaald dankzij jullie inzet!

Opmerkingen van de stemmers

Een aantal leden hebben op of aanmerkingen bij hun uitgebrachte stem geplaatst. Deze opmerkingen nemen wij kritisch door en nemen wij mee naar de volgende cao onderhandelingen.

Klaar maken voor de volgende cao onderhandelingen

Voor de volgende cao onderhandelingen hebben we huiswerk te doen. We hebben laten zien dat we er kunnen staan en dat je samen het verschil kan maken. Daarom zoek ik jou! Ik zoek mensen die in de boven cao zitten en willen meedenken over hun arbeidsvoorwaarden. Ik zoek mensen die willen meedenken over hun cao, die nu onder de cao vallen. Ik zoek mensen die een contactpersoon willen zijn op een vestiging. Als wij een betere cao willen dan moeten we er samen aan gaan werken en voor staan. Als we van de houthandel de mooiste sector om in te werken willen maken moeten we dit samen doen.

Ik dank jullie voor alle whatsappjes, telefoontjes, mailtjes en gesprekken. Dat geeft mij het gevoel dat ik niet alleen zit aan de onderhandelingstafel. Dat is een fijn gevoel om er niet alleen voor te staan. Graag ga ik met jullie verder werken aan jullie cao. Stap 1 hebben we nu gezet, nu op naar stap 2 in 2024!

De cao online

Je kun het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar jouw cao-pagina

Saskia Spaargaren
bestuurder CNV Vakmensen
e s.spaargaren@cnvvakmensen.nl
m 06 5144 3597

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error