Cao Tentoonstellingsbouw

CNV Vakmensen is met werkgevers een principe-akkoord overeengekomen voor een nieuwe cao. Aan jou de vraag of je wel of niet in kunt stemmen met de nieuwe afspraken. Je kunt tot en met zondag 1 mei 2022 stemmen.

Inleiding 

Zoals jij als geen ander weet, heeft de sector Tentoonstellingsbouw enorm geleden onder de COVID crisis. Omdat beurzen afgelast werden en nieuwe niet georganiseerd mochten worden, is de afgelopen jaren een drama geweest voor de sector. Daardoor stond alles nagenoeg stil. Echter, we zijn er als sector nog niet van af en zitten nog met de gevolgen. Gelukkig hebben werkgevers en werknemers elkaar juist in die moeilijke tijd opgezocht. Er is een crisis afspraak gemaakt, we hebben gewerkt aan een nieuw loongebouw en nu hebben we een nieuwe cao voor de komende 2 jaren, mocht de meerderheid daar mee instemmen.

Het akkoord

Als je instemt heeft de sector weer een akkoord voor de komende 2 jaren. In die jaren stijgen de lonen 2 keer met 2%. 1 juli 2022 met 2% en 1 juli 2023 2%. Daarnaast stijgen de loonschalen per 1 januari 2023 ook nog eens met € 100,00. Stel je verdient bruto € 3000,00. Dan wordt dat per 1 juli 2022 € 3060. Per 1 januari 2023 wordt dat dan € 3160 en 1 juli 2023 wordt dat dan € 3223.20. In totaal is het in dit geval een stijging in 2 jaar van 7,44%.

Stemmen

Al lid van CNV Vakmensen heb jij het recht om te stemmen over dit resultaat. CNV Vakmensen hoopt dat ook jij in kunst stemmen met deze cao, zodat partijen verder kunnen bouwen aan deze sector. Breng je stem uit

Leden werven leden

Hoe meer leden de bond heeft, hoe groter de invloed is op de cao. Hoe groter jouw eigen invloed dus ook is. Samen bereiken we meer. CNV Vakmensen waardeert bestaande leden altijd extra, daarom ook nu weer extra beloningen als jij een lid inschrijft. Kijk hier om te zien wat jij krijgt: www.cnv-ledenwerven.nl/. Attendeer je ongeorganiseerde collega's en stuur deze nieuwsbrief aan hem of haar door. 

Tot slot en de cao-pagina 

CNV Vakmensen hoort graag wat jij van dit akkoord vindt. Dat hoeft niet alleen via de stemming. Op de cao-pagina kun jij alles lezen over deze cao, de voorstellen en de voorbereiding. Ook kun je je reactie plaatsen of een vraag stellen. Laat weten wat jou bezig houdt en wat jij vindt van dit akkoord. Als je dit per post krijgt dan ga je naar www.cnvvakmensen.nl/caos en type in de zoekbalk tentoonstelling. Dan klik je op de juiste cao-pagina. Ook de stemming vind je daar terug.

Roel van Dijk, bestuurder
r.vandijk@cnvvakmensen.nl
tel.  06-53384473

Downloads