Al het nieuws

Zwaar werkregeling Meubel klaar voor gebruik

De Zwaar werkregeling of voor de Meubelindustrie en Interieurbouw gaat in per 1 januari 2022 en kan aangevraagd worden. Daarmee is invulling gegeven aan de cao afspraak die partijen in de eerste helft 2021 hebben gemaakt. En nu dus klaar voor gebruik.

De zwaar werkregeling voor de Meubelindustrie en Interieurbouw (ofwel de RVU-regeling) maakt het mogelijk om vanaf 2 jaar voorafgaand aan de AOW-leeftijd vervroegd uit te treden met een bruto-uitkering van maximaal € 22.164,- per jaar (2021). Per maand is dit een brutobedrag van maximaal € 1.847,-.

De regeling is bedoeld voor alle werknemers, die op het moment dat ze willen stoppen, zwaar werk verrichten in de productie/montage, logistiek/transport of technische dienst.

Een van de voorwaarden is dat je 20 van de laatste 25 jaar werkzaam bent geweest in de sector. Als je werkgever eerst onder een andere cao viel, zoals die van Timmerindustrie, Klein Metaal of Afbouw, dan tellen die jaren mee als dienstjaren in de Interieurbouw en Meubel.

Financieel advies

Wil je gebruik maken van de regeling, maar vraag je je af of het voor jou financieel haalbaar is, dan  kun je gratis gebruik maken van financiële adviseurs voor alle werknemers in de Interieurbouw en meubelindustrie. Deze onafhankelijke financieel adviseur neemt dan contact met je op om jouw financiële toekomt toekomst te bespreken. Meld je hier aan voor financieel advies: https://www.cnvzorgzaam.nl/financieel-fit/meubel-interieur/route-3-meubel-financieel-fitpakket/

Voor de exacte voorwaarden en vragen kun je terecht bij Sociaal Fonds Meubelindustrie.

Je kunt de regeling vanaf nu aanvragen.

Direct naar het aanvraagformulier: https://www.atriumgroepforms.nl/SFMRVU/

Emiel Peper, bestuurder CNV Vakmensen
E aem.peper@cnvvakmensen.nl / M 06 2343 2081