CAO Houtverwerkende Industrie

Woensdag 16 februari 2022 zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao van start gegaan. Alle partijen hebben daarvoor de voorstellen ingediend en woensdag 16 februari zijn ze toegelicht.

Wat wil CNV Vakmensen

CNV Vakmensen is van mening dat het tijd wordt dat er stil wordt gestaan bij jouw situatie. Dat houdt in dat er geen verslechteringen plaats mogen vinden en er een fatsoenlijke loonsverhoging wordt geregeld, zodat jij er niet aan te kort komt.

Daarom heeft CNV Vakmensen ook een voorstel gedaan van geld en procenten.

Daarnaast is het belangrijk dat we kijken naar regelingen die jou helpen om werk en privé beter te combineren. Corona is nog niet voorbij, maar corona heeft wel geleerd dat je als werknemer al gauw in de problemen komt als er veel ziekte is en je ook nog ‘gewoon’ je werk moet doen.

Wat willen werkgevers

Werkgevers willen een verantwoorde loonverhoging afspreken, alleen zeggen ze nog niet hoe die er uit moet zien.

Daarnaast geven werkgevers aan dat de seniorendagen moeten worden afgebouwd of moeten worden verminderd. Dit baart CNV Vakmensen zorgen. We moeten niet afbouwen, we moeten uitbouwen, omdat we gezamenlijk moeten proberen om jou werkend naar de eindstreep te krijgen.

Voorstellen

Als bijlage van deze nieuwsbrief zie je voorstellen van CNV Vakmensen, maar ook die van werkgevers, zodat je goed kunt vergelijken waar de verschillen zitten.

Leden werven

Het is van belang dat we werken aan een grotere organisatiegraad in deze sector. Hoe meer mensen er lid worden, hoe belangrijker dat is. CNV Vakmensen behartigt jouw belangen collectief, maar ook individueel, mocht dat nodig zijn. Stuur dus deze nieuwsbrief door aan ongeorganiseerde collega’s, zodat die ook meekijken in dat wat er speelt, maar vraag ze ook om lid te worden. We zijn als sterk, maar met meer zijn we sterker.

https://www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/

In deze nieuwsbrief vind je ook een aanmeldingsformulier dat ingevuld kan worden. Laat collega's daar gebruik van maken. Nogmaals, hoe groter de achterban, hoe beter de positie.

Het cao-traject online

Het hele cao-traject kun je online volgen. Bij alle fases kun je opmerkingen geven, je vraag stellen of reageren op anderen. Maak gebruik van deze mooie optie op de website. Zet jouw cao-pagina in je bookmakrs zodat je altijd snel op de goed plek bent voor de laatse info over jouw cao-traject.

Ga direct naar jouw cao-pagina

Tot slot

Op het moment van schrijven zitten we tussen twee stormen in. Dudley is geweest, Eunice komt er aan. Laten we hopen dat het geen voorbode is voor onze onderhandelingen. CNV Vakmensen zal er alles aan doen om het maximale er uit te halen, waarbij we hard op de inhoud zijn en zacht op de relatie. Als alle partijen dat doen, dan vinden we elkaar en komt het goed voor jou en jouw cao.

 

Roel van Dijk, bestuurder

r.vandijk@cnvvakmensen.nl

Tel. 06-53384473

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error