Groothandel in bouwmaterialen, tijd voor actie!

Zoals bekend hebben de werkgevers in de Groothandel in Bouwmaterialen (Hibin) eind vorig jaar een eindbod gepresenteerd wat in grote meerderheid door de leden van CNV Vakmensen is afgewezen. Ook de leden van de andere vakbonden hebben het afgewezen. Het is tijd om de actiebereidheid exact in kaart te brengen en een ultimatum aan de werkgevers te stellen.

Geen reactie van werkgevers

We hebben de werkgevers nog voor de kerstdagen de uitkomst van onze ledenraadpleging gegeven. Dat heeft in de tussentijd niet geleid tot een verbetering van hun eindbod. Het wordt dus de hoogste tijd de werkgevers te laten merken dat ze echt moeten bewegen met hun eindbod. We moeten in actie komen, op welke wijze dan ook!
We willen de afwijzing van onze leden kracht bij zetten door actiebereidheid te peilen om vervolgens een ultimatum uit te brengen. Het is menens en dat kan de WTG maar vast weten.

Uitnodiging

We nodigen je uit voor een tweetal zgn. ¾-ledenvergaderingen. Op deze vergaderingen stemmen de aanwezige leden over de vraag of zij willen overgaan tot het voeren van acties, waarbij een werkstaking niet valt uit te sluiten. Deze wijze van stemmen over de zogeheten ¾-vraag is in onze reglementen vastgelegd en een dergelijk besluit vereist instemming van minimaal 75% van de uitgebrachte stemmen.

Omdat onze leden verspreidt over het land wonen en werken hebben we besloten 1 vergadering centraal in het land te organiseren (Utrecht) en 1 vergadering via Microsoft Teams. Via deze mogelijkheid kan je makkelijk inloggen en op die manier vanaf elke plek de vergadering bijwonen. Natuurlijk wordt je tijdens deze vergaderingen verteld hoe het zover is gekomen en wat ons nu te doen staat. Het is vanzelfsprekend dat jullie aanwezigheid zeer noodzakelijk is!

Wees er bij!

De vergadering in ons CNV hoofdkantoor vindt op 17 januari 2023 om 13.00 uur tot 15.00 uur plaats in de Amelinkzaal. Het adres is: Tiberdreef 4, 3561 GG te Utrecht. Het kantoor is naast het NS-station Overvecht.

De vergadering via Microsoft Teams vindt ook op 17 januari aanstaande plaats en start om 19.30 uur. Via deze link kan je inloggen.

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Je kunt dan niet op de link klikken. Ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/caos en typ Hibin in het zoekveld. Je kunt hier deze nieuwsbrief vinden.

Vragen?

Voor vragen of opmerkingen over dit bericht kan je contact opnemen met Arie Kasper (gegevens staan hieronder). Bij voorkeur via de e-mail.

CNV Vakmensen
Arie Kasper, cao-onderhandelaar
M: 06 1320 8402
E: a.kasper@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error