We hebben dringend jouw hulp nodig!

Deze nieuwsbrief gaat over pensioen. En ja, we weten dat de meeste mensen pensioen saai vinden en ook wel een beetje een “ver van mijn bed show”. Maar lees toch even verder, want we doen een dringend beroep op jouw hulp.

Een goed pensioen voor later:
Laten we positief beginnen. Wij hebben in Nederland het beste pensioenstelsel van de hele wereld! Ons pensioenstelsel is beter dan in menig land waar mensen geld voor later in de oude sok moeten stoppen, afhankelijk worden van hun kinderen of soms maar moeten afwachten wat er komt. Maar dit pensioenstelsel is steeds moeilijker in stand te houden.

Wij kunnen pensioen technisch heel complex maken, maar het ook gewoon simpel houden. Jouw pensioen is wat CNV Vakmensen betreft ook een heel belangrijke arbeidsvoorwaarde. Het gaat namelijk over jouw inkomen voor later. Want als het salaris stopt, moet er toch geld op de bankrekening blijven komen. En het maakt niet uit of jouw pensioen al in zicht is of dat het nog tientallen jaren duurt. Om een goed inkomen te bereiken telt elke euro, zeker als je straks klaar bent met werken.

In elke cao-onderhandeling knokken we samen voor een eerlijk loon. Met jou doen we ons best om ervoor te zorgen dat je met het loon voor het werk wat jij vandaag doet minimaal hetzelfde kan uitgeven als gisteren, liefst een schepje er bovenop.

Moet dit dan ook niet voor de euro’s die jij en jouw werkgever elke maand opzij zetten voor later? Is het eerlijk om onzeker te zijn over wat je kan pinnen als je met pensioen bent? Dat accepteren wij toch ook niet voor ons salaris nú? Jong of oud, man of vrouw, werknemer of zzp’er, iedereen moet een eerlijk pensioen op kunnen bouwen.

Nieuw pensioenakkoord:
Het akkoord wat er voor de kerstdagen lag, was niet eerlijk. De afspraken waren niet hard genoeg en daarmee te onzeker voor jouw portemonnee. Daarom zijn de bonden niet akkoord gegaan met het voorstel. De euro’s van vandaag zijn belangrijk, maar die voor later ook! De gezamenlijke vakbonden willen een nieuw pensioenakkoord wat jou mogelijkheden biedt om een eerlijk pensioen op te kunnen bouwen en de risico’s te delen.

Misschien denken ze in Den Haag dat wij in slaap gesust zijn door al het ingewikkelde gedoe. De rekenmodellen van Den Haag kennen we ondertussen wel maar wij kunnen óók rekenen! Daarom roepen we je op:

Steun het ultimatum van jouw vakbond en teken de petitie!

https://www.cnvvakmensen.nl/themas/pensioen/pensioen-standpunt-cnv/petitie

Op 18 maart 2019 is er een landelijke actie dag. Dan moeten we de politiek een krachtig signaal geven en wel zo massaal mogelijk! Mocht je in de aanloop naar de landelijke actie dag in jouw omgeving goeie ideeën hebben om collega’s te motiveren mee te doen of alvast een signaal af te geven, laat het ons dan weten. We doen er alles aan om jou en je collega’s te ondersteunen. Je kan bij ons bijvoorbeeld raamposters krijgen, of pamfletjes die je kan uitdelen maar ook kan je deze nieuwsbrief doorsturen aan je collega's, familie, buren enz. Het gaat ons namelijk allemaal aan!

We rekenen op je!

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Arie Kasper, bestuurder van CNV Vakmensen in jouw sector. Email: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402