Topdrukte in bouwmarkten door thuiszitters

Mensen die door de coronacrisis thuis zitten, gaan massaal voorjaarsklussen. Dat leidt tot topdrukte bij bouwmarkten. Vakbonden maken zich grote zorgen over de medewerkers in de Doe-Het-Zelf. We dringen bij werkgevers aan op ingrijpende maatregelen rond veiligheid en gezondheid.
Afgelopen uren heb ik samen met mijn collega Marian Beldsnijder van FNV gesproken met een aantal bouwmarkten. We hebben er bij bouwmarkten op aangedrongen heel snel maatregelen nemen om de gezondheid van de medewerkers en de klanten te waarborgen. Denk aan een deurbeleid, een maximaal aantal klanten, plastic schermen bij de kassa’s, niet afrekenen met contant geld en de inzet van beveiligers om de klanten te instrueren en alles in goede banen te leiden. Bouwmarkten geven aan hier mee bezig te zijn.
 
We sluiten ons aan bij de oproep van bouwmarkten aan klanten om niet met je gezin te gaan shoppen en aankopen uit te stellen. Maar we vragen ons af of dit voldoende is. Dit zal komende uren en dagen blijken. Slagen bouwmarkten er niet in om de situatie onder controle te krijgen, dan zullen de winkels tijdelijk moeten sluiten.

Oproep aan thuiswerkers

Zit je thuis vanwege de coronacrisis? Stel je aankopen dan uit. Als je echt iets nodig hebt, ga alleen. Houd afstand en breng de veiligheid van jezelf en de bouwmarktmedewerkers niet in gevaar. Heb je in je omgeving kwetsbare mensen, wees dan extra voorzichtig. 

Houd ons op de hoogte

Heb je vragen of meldingen over de situatie in bouwmarkten? Bel of mail me. Ernstige zaken zullen wij bij de werkgevers neerleggen. Laat je collega's weten dat de vakbonden meldingen serieus oppakken.


Met vriendelijke groet, 

Erik Honkoop
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
Twitter: @erikhonkoop
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht
 
Lid worden is zinvol. CNV Vakmensen