Al het nieuws

Wil jij je met jouw pensioenfonds bemoeien? Dat kan nu!

Jouw pensioen is belangrijk, het liefst bemoei je jezelf ermee. Dat kan nu! Want per 1 juli 2022 zijn er binnen jouw bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (kortweg bpfBOUW) vacatures binnen het verantwoordingsorgaan namens de pensioengerechtigden.
Wij als CNV Vakmensen hebben het recht om een kieslijst in te dienen voor de verkiezingen voor invulling van deze vacature. En dat zijn wij zeker van plan. En daarom zijn wij op zoek naar kandidaten die in aanmerking willen komen voor een van de zes zetels namens de pensioengerechtigden. Ontvang jij nu pensioen, ben je nu werkend en bouw je pensioen (deelnemer) op of heb je in het verleden wel pensioen opgebouwd bij bpfBOUW? Was je bovendien op 1 oktober 2021 minstens 18 jaar? Dan voldoe je aan de voorwaarden voor een plaats op onze kieslijst.

Een goed pensioen voor iedereen. Dat is de missie van CNV Vakmensen. Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Denk mee

Het verantwoordingsorgaan oordeelt over de besluiten van jouw pensioenfonds en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het pensioenfondsbestuur. Als lid van het verantwoordingsorgaan denk jij mee over thema’s als klimaat, communicatie, de arbeidsmarkt en de toekomst van het pensioen in Nederland.

Divers

Met jou willen wij CNV Vakmensen een stem geven in het verantwoordingsorgaan. Een gezamenlijke stem vanuit een diverse samenstelling. Want nadenken over pensioen is belangrijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, gender, opleidingsniveau of vakgebied.

Meer weten?

Op de website van jouw pensioenfonds op https://www.bpfbouw.nl/verkiezingen vind je meer over de taken en bevoegdheden van het verantwoordingsorgaan en het profiel voor leden van het verantwoordingsorgaan. 

Daarnaast hebben wij vanuit CNV Vakmensen een speciale pagina  https://www.cnvvakmensen.nl/pensioenfonds ingericht met meer informatie over de rol van het verantwoordingsorgaan, wat de meerwaarde van lidmaatschap voor jou is en hoe wij jou ondersteunen tijdens jouw lidmaatschap van het verantwoordingsorgaan. Op deze pagina kan je je ook aanmelden voor een voorlichtingsbijeenkomst als je liever eerst wat meer wilt weten. 

Stel je kandidaat

Weet je al zeker dat jij je kandidaat wilt stellen? Neem dan meteen contact met mij op. Dat kan via een whatsapp, e-mail of gewoon een telefoontje. Ik geef je dan graag informatie over de verder procedure en ik laat je dan de stukken toesturen waarmee je je officieel op onze kieslijst kunt laten plaatsen. Ik zie je reactie graag uiterlijk vrijdag 11 februari 2022 tegemoet.

Emiel Peper
bestuurder  
M  06 23 43 20 81
E   aem.peper@cnvvakmensen.nl