Al het nieuws

Waterbouwer? Het woord is aan jou!

Binnenkort ontvang je het nieuwe cao boekje met de afspraken die van toepassing zijn tot en met 31 maart 2020.

Ten opzichte van de afspraken uit de vorige zijn er niet veel wijzigingen geweest. Reden is dat er een aantal onderdelen uit de cao uitgewerkt moeten worden en dat vraagt veel tijd. Vervelend, maar het is niet anders. Het afschaffen van het huidige vakantiefonds en daarvoor een goed alternatief uitwerken en invulling van beleid op duurzame inzetbaarheid vragen veel tijd en discussie tussen werkgevers en bonden.

Ik wil opnieuw een dringend beroep doen op jou en al jouw collega's om de komende maanden actief mee te denken en praten over de cao en de richting van het te voeren arbeidsvoorwaardenbeleid. Het is zeer teleurstellend te ervaren dat de inhoudelijke betrokkenheid van werknemers zo beperkt lijkt terwijl het om de eigen arbeidsvoorwaarden gaat. Ook teleurstellend is het er veel werknemers in de sector geen lid (meer) zijn van een bond. Dat heeft best gevolgen.

Ik nodig en daag je uit om daar verandering in te brengen. Doe actiever mee om de juiste inzet en richting te bepalen als het gaat om onze cao inzet de komende maanden. Er speelt veel. Zonder jouw inhoudelijke betrokkenheid is het lastig om de goede keuzes te maken als het gaat om inzet en beoordeling van de uitkomst.

Voor alle werknemers in de Waterbouw is er de online Community: Je Achterban
Daar kun je 24/7 terecht met al je vragen, opmerkingen, ideeën of kun je een discussie starten. Gratis en voor iedereen toegankelijk. De komende maanden juli en augustus ontvang ik graag jullie meningen en ideeën over onze mooie sector. In twee  minuten heb jij je gratis account aangemaakt.

Hoe kunnen we jou het beste betrekken bij de volgende cao onderhandelingen? 

Samen ben je sterk!
En ik daag je uit je ongeorganiseerde collega lid te maken van CNV Vakmensen en daarmee van CNV Waterbouw. 

CNV Vakmensen bestaat dit jaar 125 jaar en om dat vieren hebben we het wel heel aantrekkelijk gemaakt voor leden om leden te werven. Je krijgt namelijk voor elk geworven lid 2 cadeaubonnen t.w.v. €25,- naar keus. Je kunt die delen met het nieuwe lid, óf zelf houden. Aan jou de keus! Kijk op www.cnvvakmensen.nl/125. Het nieuwe lid ontvangt de eerste 6 maanden 50% korting op de contributie. Samen staan we sterk en dat is hard nodig in deze sector.

Kan ik op je rekenen?

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar cao Waterbouw
g.lokhorst@cnvvakmensen.nl