Overgang van ondernemingen Cementbouw

Op 14 november 2022 spraken FNV en CNV met Albeton en Van der Vlist over de betonmortelcentrales die zij van Cementbouw hebben overgenomen. Tijdens beide gesprekken is aangekaart dat het niet nodig is dat werknemers een nieuwe arbeidsovereenkomst tekenen.

Albeton

Albeton gaf aan dat hij de werknemers graag wil laten overgaan naar de cao die hij volgt, dat is de cao Mebin. Albeton gaf aan dat hij werknemers hier niet toe kan verplichten. Werknemers krijgen van Albeton een overzicht in het verschil tussen verloning via de oude cao Mortelbedrijven (oude situatie Cementbouw) en de cao Mebin.

Wel belangrijk om te vermelden is dat Albeton zich niet gebonden voelt aan de afspraak over loonsverhoging zoals die er was bij Cementbouw. Wij vragen ons af of dit juridisch wel klopt.

Denk jij erover om over te stappen naar het arbeidsvoorwaardenpakket van Albeton (cao Mebin), dan raad ik je aan om de berekening en andere arbeidsvoorwaarden te laten checken door CNV Vakmensen.

Dit kan via de website:  www.cnvvakmensen.nl (Looncontrole | CNV Vakmensen). 

Tot slot liet Albeton weten dat hij erover nadenkt om op termijn aan te gaan sluiten bij de "Bedrijven cao Mortel".

Van der Vlist

Ook Van der Vlist gaf aan dat het niet noodzakelijk is dat de oud-werknemers van Cementbouw een nieuwe arbeidsovereenkomst tekenen bij Van der Vlist. Wel werd aangegeven dat de administratie van Cementbouw niet altijd helemaal goed op orde was, zeker bij werknemers met langere dienstjaren. Van der Vlist liet weten dat ook zij overwegen om aan te sluiten bij de "Bedrijven cao Mortel".

Vanuit de vakbonden hebben wij zowel Van der Vlist als Albeton laten weten dat zij op tijd contact met ons moeten opnemen als zij willen aansluiten bij de "Bedrijven cao Mortel".

Zowel Van der Vlist, Albeton en de mortelcentrale De Grevelingen hebben aangegeven vrijwillig te willen aansluiten bij bpfBOUW. Dit betekent dat wanneer je nu met je pensioen bij Bpf Bouw zit, je ook na 31 december 2022, wanneer de verplichtstelling komt te vervallen, je pensioen opbouwt bij bpfBouw.

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen of op- en/of aanmerkingen over deze nieuwsbrief, laat het ons vooral weten. Je reactie in de vorm van een mail, sms’je of whatsapp kun je sturen naar onderstaand mailadres of mobiele telefoonnummer.

Mede namens Margreet Pasman (FNV-bestuurder Bouwen en Wonen),

Willem Timmer
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 20 29 57
E  w.timmer@cnvvakmensen.nl

Heb jij een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error