Al het nieuws

Kinderopvang voor werknemers op boerenbedrijf

De Rijksoverheid heeft vanmiddag het werk op boerenbedrijven op de lijst van belangrijke beroepen geplaatst. Dit betekent dat werknemers in bijvoorbeeld de dierhouderij of de agrarische bedrijfsverzorging gebruik kunnen maken van kinderopvang, nu de scholen zijn uitgevallen.
Werk je als agrarisch bedrijfsverzorger of als werknemer op een boerenbedrijf, dan werk je in een 'vitale sector' tijdens de Coronacrisis. Net als werknemers in de zorg, politie, beveiliging, supermarkt, openbaar vervoer en distributiecentra kun je dan een beroep doen op de kinderopvangvoorzieningen die sinds vandaag beschikbaar zijn voor werknemers in deze vitale sectoren. 

Deze kinderopvang is een noodvoorziening, heb je zelf mogelijkheden om de kinderen op te vangen, dan heeft dat de voorkeur. Het volledige bericht van de Rijksoverheid met vitale sectoren en beroepen kun je hier lezen. De lijst wordt in de loop van de middag aangevuld. Meer informatie over deze kinderopvang vind je hier.

Belangrijk nieuws voor werknemers op boerenbedrijven

De afgelopen dagen veranderen de berichten per uur. Van mensen als jullie, die in belangrijke sectoren werken, wordt in deze crisis veel gevraagd. We proberen onze leden zo goed mogelijk te informeren via onze website en de sociale media.

Zijn er belangrijke vragen of belangrijke ontwikkelingen op jullie werk, laat het me weten.


Met vriendelijke groet, Erik Honkoop

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
T: @erikhonkoop
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht
 
Lid worden is zinvol. CNV Vakmensen