Help mee een nieuwe crisis te voorkomen

‘Bouwplaats Nederland’ zit al maanden op slot. Vrijwel geen vergunning in de bouw- en infrasector wordt nog afgegeven door de veranderende wetgeving op het gebied van stikstof en PFAS.

Huizen worden niet gebouwd, wegen niet aangelegd of gerenoveerd en goede voornemens uit het Klimaatakkoord kunnen niet worden uitgevoerd.

Het is zuur en onaanvaardbaar dat de bouw- en infrasector als eerste de klappen krijgt door besluiteloosheid van het kabinet. De gevolgen voor de werkgelegenheid zijn enorm. Ondanks herhaalde oproepen en talrijke gesprekken slaagt dit kabinet er niet in om bouwwerk weer op gang te krijgen. Zo kan het niet verder. De grens is bereikt! Jouw baan en inkomen staan op het spel!

Oproep werkgevers
Alle aangesloten bedrijven zijn door de werkgeversorganisaties (zoals Bouwend Nederland, AFNL, MKB Infra, TLN en Cumela) opgeroepen om woensdag 30 oktober 2019 in actie te komen op het Haagse Malieveld. Het plan is om een publieksvriendelijke actie op poten te zetten. Er gaat dus geen eigen (zwaar) materieel mee naar Den Haag. Het moet van de mensenmassa komen dit keer. De grote bouw- en infrabedrijven brengen hun mensen met eigen ingehuurde bussen naar Den Haag. Het programma start om 10.00 uur.

Ook vanuit diverse regio’s rijden er bussen naar Den Haag. Jouw werkgever kan dit via zijn werkgeversorganisatie regelen en zal je in dat geval oproepen met die bewuste bus mee te rijden woensdag.

CNV Vakmensen staat volledig achter de actie
Jouw vakbond CNV Vakmensen staat volledig achter deze actie maar is dit keer niet de organisator. Het is dan ook géén stakingsdag; wel een unieke dag, want werkgevers en werknemers staan samen op voor behoud van de werkgelegenheid in de sector bouw en infra.

Uiteraard hoop ik dat jij aanwezig bent op deze landelijke manifestatie vanuit de bouw- en infrasector. Het gaat om jouw werkgelegenheid! Het gaat om jouw baan en inkomen.

Tot ziens, woensdag in Den Haag!

Samen zijn we sterk!

Ik daag je uit je ongeorganiseerde collega lid te maken van CNV Vakmensen en te laten meepraten en beslissen over de toekomst van de cao bouw en infra en de sector.

Gijs Lokhorst
cao-onderhandelaar Bouw & Infra
M: 06 5120 2970