Faillissement Jansma Drachten

Jansma, een mooi bedrijf met meer dan 100 jaar historie is failliet gegaan.
Beste leden,

Een aantal leden heb ik inmiddels gesproken en iedereen is nog vol ongeloof van wat er is gebeurd. Ja het gonsde al een tijdje dat de ring van Groningen wel een lastig financieel project is. Maar dat het dan echt gebeurd. Een mooi bedrijf, waar jullie al jaren met veel plezier hebben gewerkt, een mooie ploeg mensen, met meer dan genoeg werk en een afscheidsfeestje in het vooruitzicht volgende week verwacht je toch niet dat het dan echt gebeurd.

Het faillissement is uitgesproken, curator is aangesteld en de bijeenkomst met het UWV is nog deze week. Het traject van het faillissement is ingezet. Hier komt een hoop bij kijken. Binnen een paar weken gebeurt er veel en is er veel onzeker. De meeste van jullie hebben een lang(er) dienstverband en hebben een langer opzegtermijn (waarschijnlijk 6 weken). Maak hier gebruik van om alles wat te laten bezinken, neem geen oververhaaste beslissingen. De curator is nog druk om te kijken of er nog een overname mogelijk is. De arbeidsmarkt is goed en de emoties hebben ook tijd nodig om een plek te vinden. 
In de bijlage heb ik een flyer bijgevoegd, waar je e.e.a. kan lezen over wat er komen gaat de komende weken. Als er vragen zijn of wil je, je verhaal kwijt, dan kan je altijd bellen of mailen.
Mijn voorstel is om begin januari te kijken hoe de vlag er bij hangt. Dan ga ik er vanuit dat er meer bekend is. Dan weten we ook waar wij jullie bij kunnen ondersteunen. Contract controleren van de overname partij of het inzetten van arbeidsmarktcoaches voor het vinden van een nieuwe baan en het controleren van de UWV papieren etc. 

Voor nu wens ik jullie veel kracht en toch mooie kerstdagen en uiteinde.


Saskia Spaargaren
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 44 35 97
E: s.spaargaren@cnvvakmensen.nl

P.S. vanaf 21 december tot 3 januari ben ik vrij; whatsapp lees ik zo nu dan wel.

Downloads