Extra loonsverhoging los van start cao-onderhandelingen

Er komt een extra loonsverhoging voor iedereen van € 105. Jullie ondernemingsraad deed enkele weken geleden al een voorzet. Gelukkig heeft jullie werkgever deze signalen goed opgevangen en er komt dus één vast bedrag per maand (bij een volledig dienstverband, anders naar rato). Het leven is immers duurder geworden en dat merken we allemaal acuut. Maar de cao van BOERplay duurt nog tot 1 februari 2024. Daarom heeft directeur Willem Butz besloten om alvast deze extra loonsverhoging toe te kennen per 1 september 2023.

Wij van CNV Vakmensen juichen dit extraatje uiteraard toe, 100 euro kunnen we goed gebruiken. De inflatie is enorm de afgelopen jaren en veel werkende mensen in Nederland kunnen niet meer rondkomen van het loon dat binnenkomt. Werknemers zitten steeds vaker klem tussen dure boodschappen, hoge energierekeningen en loon dat onvoldoende meegroeit. Maar let op: deze loonsverhoging staat echter los van de cao-onderhandelingen die er nog aan zitten te komen.

Kennismaking

Daarover zou ik – aangenaam kennismaken: mijn naam is Leon van der Elsen en ik ben jullie nieuwe CNV-bestuurder – graag met jou als CNV-lid praten. Woensdag (morgen dus) om 15:00 in het gebouw tegenover de hoofdingang.

Want deze voortijdige loonsverhoging staat los van de cao-onderhandelingen, die beginnen op 10 oktober aanstaande. En die gaat, los van extra loon, ook over bijvoorbeeld reiskostenvergoeding. Want het blijft een vreemd fenomeen: betalen om op je werk te komen. Toch is dit onder werkenden schering en inslag. Vier op de vijf werkende automobilisten betaalt nu al extra om op het werk te komen. Dat wordt na de prijsstijgingen van afgelopen weekend alleen maar erger. Daarom willen wij dat de onbelaste kilometervergoeding naar 22 cent stijgt in 2024. Maar over deze en andere arbeidsvoorwaarden wil ik jullie graag woensdag spreken.