Een krappe meerderheid stemt voor cao bij Boerplay

Een meerderheid van de CNV-leden die hebben gestemd, is schoorvoetend akkoord gegaan met het eindbod. Hiermee is de nieuwe tweejarige cao bij Boerplay een feit.

Cao-tekst

In het begin van het nieuwe jaar zullen cao-partijen zich gaan richten op de totstandkoming van de nieuwe cao-tekst, dan doen we "de redactie" zoals het dan heet. Zodra deze gereed is informeren wij jou hierover.

Niet juichend

Tot 12.00 vanmiddag konden CNV-leden bij Boerplay vóór of tégen de cao stemmen. Op de valreep is er zo dit jaar een nieuwe cao tot stand gekomen. De druk die er was om de eenmalige uitkering nog dit jaar te kunnen doen (vanwege het fiscale voordeel), werd niet door iedereen als prettig ervaren. Ook over de eenmalige en daarmee niet-structurele loonsverhoging waren mensen niet juichend. “Ook daar missen we als werknemers vakantiegeld en pensioenopbouw,” schreef een tegen-stemmer in het commentaar bij het stemmen. Een andere tegenstemmer verwoordde het zo: “Er wordt gezegd dat er wordt voldaan aan het mandaat van 10%, maar door de gefaseerde opbouw en de eenmalige uitkeringen is dat over de gehele periode niet zo. In mijn ogen is het ook gezien de beperkte verhogingen in het verleden te weinig.”

Voorstemmers

Ook de voorstemmers waren vaak niet uitzinnig: “Deze uitkering is lekker om mee te hebben, maar die telt nergens mee.” Of: “Omdat de meeste toch niet bereid zijn om op actie over te gaan. Over het aanbod ben ik namelijk niet heel enthousiast.” Mensen vertelden mij dat ze niet heel veel waardering voelden voor hun werk door dit eindbod van de werkgever.
Maar – eerlijk is eerlijk – er waren ook mensen die het een “prima voorstel” vinden. “Persoonlijk vind ik het een prima regeling. En dit extraatje voor dit jaar is ook mooi meegenomen.”

Nieuwe jaar

Verder wil ik iedereen die gedurende het cao traject naar mij toe gereageerd heeft om mij van input te voorzien, heel erg bedanken. Rest mij om jullie allemaal hele fijne dagen te wensen. Tot in het nieuwe jaar!

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is nieuws over de cao te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen.

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, laat het mij weten via onderstaande contactgegevens.

Leon van der Elsen bestuurder CNV
06-81419158
l.vanderelsen@cnvvakmensen.nl