Cao-onderhandelingen Waterbouw in aantocht

Op woensdag 17 februari 2021 gaan de cao-onderhandelingen over een nieuwe cao Waterbouw van start. Met welke inzet gaan we richting de onderhandelingstafel? Wat zijn de speerpunten en wat heeft absolute prioriteit? Jij bent aan zet!
In 2020 hebben we als bonden geen nieuwe afspraken over de arbeidsvoorwaarden cao kunnen maken. De bereidheid om ook maar iets af te spreken was bij werkgevers op geen enkele wijze aanwezig. Er zijn bijvoorbeeld toen geen afspraken over loonsverhoging gemaakt. De dossiers Stikstof, PFAS en later in de tijd corona grepen zo hard in dat onzekerheid over de toekomst overheerste. Wel zijn er afspraken gemaakt over een cao Onwerkbaar weer Waterbouw en de Bedrijfstak Eigen Regelingen (BTER).

En nu? Wat zijn de onderwerpen waar we als CNV Vakmensen ons nu op willen en moeten richten?
Op grond van de ontvangen signalen zullen we een looneis opnemen, laat mij maar weten wat jij een redelijke looneis acht om sterk voor te maken.
Ook willen werknemers een zwaarwerkregeling, de mogelijkheid om eerder dan de AOW-leeftijd te kunnen stoppen met werken. Ook de mogelijkheid krijgen om verlof te sparen zoals opgenomen in het pensioenakkoord is een gekoesterde wens.

Zijn dit nog steeds de hoofddoelstellingen van jou als werknemer onder de cao Waterbouw? Wat zijn nog meer je wensen? Laat het dan weten! Het gaat om jouw cao, om jouw arbeidsvoorwaarden.

Reageer per e-mail of op onze eigen Waterbouw Community: www.jeachterban.nl/waterbouw

Hier kun je ook het verloop van de onderhandelingen volgen en reageren. Maak er gebruik van.

In toenemende mate is het belangrijk dat we goed georganiseerd zijn en dus lid van de vakbond. Maak je ongeorganiseerde collega lid van de bond.
Samen staan we sterk!