Cao Betonpompen en cao Mortelbedrijven: voorbereiding op nieuwe cao per 1 juli 2023

Op 30 juni lopen de cao Betonpompen en cao Mortelbedrijven ten einde. Per 1 juli aanstaande willen wij nieuwe cao met een looptijd tot tenminste eind 2023. Wij willen graag van de leden weten wat zij in de nieuwe cao geregeld willen zien.

Lopende cao

Op maandag 19 december 2022 hebben wij een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nu lopende cao met ongebruikelijk korte looptijd van zes maanden. Maar wel met een behoorlijke set aan afspraken. Afspraken werden gemaakt over onder meer 5,5% meer loon, verhoging van de toeslagen, reiskosten woon-werkverkeer en vakbondscontributie. De leden hebben dit gewaardeerd door unaniem in te stemmen met de nieuwe cao. Wel waren leden kritisch over de korte looptijd.

Nieuwe cao

>Per 1 juli 2023 willen wij dus een nieuwe cao. Wat willen wij daarin geregeld zien? Gaan wij weer voor een looptijd tot eind dit jaar? Welke aanvullende afspraken maken wij dan maken voor het loon? Behoud van koopkracht? Veel is er al geregeld in beide cao's waarvan de inhoud hetzelfde is, maar met een andere werkingssfeer. De cao Betonpompen is bovendien algemeen verbindend verklaard, de cao Mortelbedrijven geldt alleen voor de aangesloten bedrijven. Aan de leden dus de vraag: wat willen jullie geregeld zien in de nieuwe cao?

Voorbereiding en onderhandelingsdata

Met de werkgevers verenigd in de Branchevereniging Betonpompen Bedrijven (BBB) hebben wij twee onderhandelingsronden vastgesteld: maandag 5 juni en dinsdag 20 juni. Eind mei willen wij onze voorstellen sturen naar de BBB. Wij willen dan ook graag daarvoor van jullie weten met welke voorstellen wij de onderhandelingen zouden moeten ingaan. Het zal krap worden, maar alles goed gaat ligt er dan een nieuwe cao vanaf 1 juli 2023.

Reacties van harte welkom

Zoals gezegd willen ik graag van jullie weten met welke voorstellen wij de onderhandelingen ingaan. Reacties zien wij graag uiterlijk 17 mei 2023 tegemoet. Plaats je idee bij voorkeur op de cao-pagina zodat anderen daar op kunnen stemmen of eigen ideeën kunnen plaatsen! Maar reageren kan ook via de mail, whatsapp, sms of gewoon een telefoontje. Mijn contactgegevens staan hieronder.

Emiel Peper
Bestuurder/onderhandelaar CNV Vakmensen
E aem.peper@cnvvakmensen.nl / M 06 2343 2081

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error