Onderhandelingsresultaat cao Waterbouw bereikt

Op maandag 25 april hebben cao-partijen waterbouw na een moeizaam traject alsnog een onderhandelingsresultaat bereikt. Dit resultaat ligt nu ter stemming aan jullie voor. De cao-commissie steunt in meerderheid het bereikte resultaat maar wacht met een definitief oordeel tot jullie je stem hebben uitgebracht. HET WOORD IS AAN JULLIE!

Looptijd

De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 april 2022 tot en met 31 maart 2023.

Loon

De lonen worden per 1 april 2022 structureel met 3,5% verhoogd.
Daarnaast ontvangen werknemers per 1 oktober 2022 een éénmalige uitkering van € 150,-
De tarieven voor vergoedingen en toeslagen, zoals genoemd in de artikelen 17, 26 en 29 worden per 1 april ook met 3,5% verhoogd.

We wijzen er nog maar even op dat de huidige (hoge) inflatiecijfers niet door ons zijn meegewogen. Je kijkt altijd terug en dan probeer je via cao-onderhandelingen te 'compenseren'.
Over geheel 2021 was de inflatie 2,7% en realiseren we met 3,5%  een iets hoger percentage.

Onderhandelingsresultaat

De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat tref je aan onder deze link. Op de cao-pagina van cao Waterbouw kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Ga direct naar de cao-pagina.

Stemmen doe je als volgt:
Je kunt HIER je stem uitbrengen tot en met 28 mei aanstaande.

Eerder stoppen met werken

De Regeling Eerder Stoppen met Werken (RVU) is voor de werknemers onder de cao inmiddels in werking. Zeer spoedig hopen we ook de laatste juridische details af te wikkelen, zodat ook werknemers die in het buitenland werkzaam zijn gebruik kunnen maken van de regeling.
CNV Vakmensen houd je van de ontwikkelingen op de hoogte.

Meepraten over jouw cao

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen het liefst jou zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om dit te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door.
Om je stem toch uit te brengen ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul dan Waterbouw in de zoekbalk. Op deze site vind je een tijdbalk met daarin het kopje stemmen. Klik op "Stemmen" om je stem uit te brengen. Maak gebruik van deze optie en wijs ook je collega's erop. Je hoeft geen lid te zijn om mee te kijken en te doen. Meebeslissen is uiteraard alleen voor leden, dus voor jou!

Lid worden

U, als lid, begrijpt hoe belangrijk het lidmaatschap is. Probeer, gezien de situatie, ook uw ongeorganiseerde collega hiervan te overtuigen! U ziet, we maken werk, heel veel werk van uw werk! Bent u nog geen lid? Dan wordt het nu de hoogste tijd om aanmeldingsbon in te vullen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website www.cnvvakmensen.nl.

CNV Vakmensen
Gijs Lokhorst
onderhandelaar cao waterbouw