Cao overleg Waterbouw op 25 augustus hervat!

Op donderdag 6 februari zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao Waterbouw van start gegaan. CNV Vakmensen heeft de voorstellen toegelicht. Werkgevers zagen in reactie op onze voorstellen voor het vervolg van de onderhandelingen geen basis om tot cao afspraken te komen.

Gezien de problemen op het dossier PAS (aanpak Stikstof) en PFAS waren naar de mening van werkgevers de mogelijkheden voor de sector beperkt en de verschillen te groot met de wensen van CNV Vakmensen. Volgens werkgevers ontbreekt een reële basis voor onderhandelingen. Een onderzoek door het EIB moest het juiste inzicht geven over de gevolgen van de Stikstof en PFAS crisis voor de sector. Zoals je kunt begrijpen zijn daarbij nu ook de gevolgen van Corona crisis bijgekomen.

Het onderzoek van het EIB (in bijlage) is onlangs afgerond en hebben we als CNV Vakmensen met de werkgevers besproken. Uitkomst van de gesprekken is dat we de onderhandelingen op 25 augustus voortzetten. Ook is er een derde datum van onderhandelingen gepland en wel op 10 september 2020.

Gevolgen cao?
Het is en blijft lastig de impact van PFAS, Stikstof en Corona te vertalen naar consequenties richting de cao-tafel. CNV Vakmensen wil weten hoe jij erover denkt. Wat zijn wat jou betreft de gevolgen voor de cao onderhandelingen?

Denk en praat mee! Jij bent aan zet!
Voor alle werknemers in de Waterbouw is er ons online Platform Je Achterban
Daar kun je 24/7 terecht met al je vragen, opmerkingen, ideeën of kun je een discussie starten. Gratis en voor iedereen toegankelijk. Op welke onderdelen moeten we ons als bond vooral inzetten? Wat moeten we aanpassen? Tot 1 augustus heb je de gelegenheid je mening te geven.  Lees hier ook de voorstellen.

Samen ben je sterk!
En ik daag je uit je ongeorganiseerde collega lid te maken van CNV Vakmensen en daarmee van CNV Waterbouw. Hoe meer leden wij hebben hoe meer inspraak jij hebt! ps. jij krijgt er ook nog iets voor!  >>Ga naar de actiepagina <<

Downloads