Uitslag stemming nieuwe cao Bruil Beton & Mix

Over de uitslag van de stemming kan ik jullie meedelen dat een grote meerderheid van de leden heeft ingestemd met de nieuwe cao Bruil Beton & Mix. Daarmee is de eerste cao voor Bruil Beton & Mix een feit! En komt de nawerking van de cao Mortel voor deze werknemers te vervallen.

Met deze uitslag zal met ingang van 1 juli 2019 de nieuwe cao Bruil Beton & Mix voor alle werknemers die een arbeidsovereenkomst hebben met Bruil Beton & Mix B.V. van toepassing zijn. Ook voor de uitzendkrachten zullen de primaire voorwaarden gaan gelden (wettelijk geregeld middels de inlenersbeloning).

Momenteel wordt er hard gewerkt om het akkoord in een nieuwe cao-tekst te verwerken. Zodra dit allemaal gereed en inhoudelijk getoetst en juist bevonden is, zal ik overgaan tot ondertekening van de nieuwe cao Bruil Beton en Mix. En zal de nieuwe cao onder alle collega’s van Bruil Beton & Mix door Bruil worden verspreid. Het spreekt voor zich dat de afgesproken salarisverhoging van 2% per 1 juli 2019 direct doorgevoerd zal worden. Hiervoor behoeft de cao nog niet compleet uitgewerkt en verspreid te zijn.

Willem Timmer
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 57
w.timmer@cnvvakmensen.nl