Start organisatiewijziging: BAM Infra Rail wordt BAM OV

De directie van BAM Infra Rail kondigde deze week de start van een organisatiewijziging af. BAM Infra Rail wordt BAM OV. Vanwege de organisatiewijziging wordt een groep medewerkers boventallig. De boventallige medewerkers zijn inmiddels door BAM uitgenodigd voor een aanzeggesprek. CNV-leden kunnen uiteraard een beroep doen op hun bond.

N.B. Deze brief is met name bedoeld voor de BAM-collega's die onder BAM Infra Rail vallen.

De directie BAM Infra Rail geeft deze week nadere uitvoering aan de organisatiewijziging van BAM Infra Rail naar BAM OV. De ondernemingsraad heeft inmiddels een advies uitgebracht. Op basis van het advies is de directie tot een ondernemersbesluit gekomen.
Als gevolg van de organisatiewijziging zal een aantal medewerkers boventallig worden. Inmiddels zijn betrokken collega's daarover ingelicht. Zij hebben inmiddels een uitnodiging voor een aanzeg-gesprek ontvangen.
De overige collega's van BAM Infra Rail worden aanstaande donderdag over de plannen ingelicht.

Om de gevolgen van de organisatiewijziging op te vangen, zijn de directie van BAM en vakorganisaties een sociaal plan overeengekomen.
Indien je boventallig bent en uitgenodigd bent voor het aanzeggesprek ontvang je via jouw werkgever een exemplaar van het sociaal plan.

Aanzeggesprek voor de boventallige werknemer

In het aanzeggesprek informeert de werkgever de werknemer van wie de functie vervalt. Tijdens dit gesprek overhandigt de werkgever het sociaal plan en licht het sociaal plan toe. Tevens ontvangt de werknemer een informatiepakket. In een brief wordt de boventalligheid aan de werknemer bevestigd.

De boventallige medewerker krijgt tijdens het aanzeggesprek een keus voorgelegd. De boventallige medewerker kan kiezen voor de snel vertrekregeling, dan wel het werk naar werk traject. Als de werknemer geen keus maakt, zal de werkgever de beëindiging ter toetsing aan het UWV dienen voor te leggen.
BAM heeft aan vakorganisaties de toezegging gedaan om zoveel mogelijk medewerkers binnen BAM te trachten te herplaatsen.
Heb je vragen over de voorgelegde keuzemogelijkheid, neem contact met mij op via r.heins@cnvvakmensen.nl.

Bedenktermijn

De medewerkers die inmiddels zijn aangezegd, krijgen een bedenktermijn. Vóór het einde van de bedenktermijn moet een keus gemaakt worden.

Raadpleeg je vakbond

Ben jij boventallig en moet ook jij een keus maken?  Teken niet zomaar een beëindigings-of vaststellingsovereenkomst.
Ben je lid van de bond en heb je nog geen contact opgenomen met de bond, schakel je bond vandaag nog in.

Zodra je alle documenten over jouw ontslag van je werkgever hebt ontvangen kan CNV Vakmensen voor jou aan de slag. Je kunt contact opnemen met CNV Info (030 – 75 11 007) en alles opsturen, maar digitaal kan het nog sneller en makkelijker. Ga hiervoor naar onze website: www.cnvvakmensen.nl/ontslagvoorstel.

Om je goed te helpen en te controleren of alles klopt, hebben we veel informatie van je nodig zoals je ontslagbrief, de vaststellingsovereenkomst (VSO), loonstroken, arbeidsovereenkomst, eventuele berekeningen. Alles wat we nodig hebben staat ook op www.cnvvakmensen.nl/ontslagvoorstel. Mocht je iets alleen op papier hebben, maak dan een foto zodat je het document alsnog kan uploaden. Zodra we jouw gegevens en de documenten hebben ontvangen, gaan onze juridische medewerkers alles controleren en nemen ze spoedig contact met je op.

Vragen of nadere informatie gewenst?

De mededeling van boventalligheid zal voor velen als een onaangename verrassing komen. Juist nu, willen we als vakbond achter jou staan. Heb je vragen en/of hulp nodig: schakel je bond in.

Indien je na het lezen nog vragen hebt ter verduidelijking of meer informatie wenst dan kun je mij mailen via r.heins@cnvvakmensen.nl .

Veel sterkte gewenst en let op elkaar !!

Robbim Heins
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 87
E: r.heins@cnvvakmensen.nl