Al het nieuws

Ronde 3 cao bouw&infra: Teleurstelling overheerst

De derde onderhandelingsronde over een nieuwe cao Bouw & Infra leverde oplopende discussie op en toenemend verschil van inzicht tussen de betrokken partijen. Op 27 en 28 maart worden de cao-onderhandelingen weer voortgezet.
Nieuw Pensioenstelsel
Per 1 januari 2021 moet het wat CNV Vakmensen betreft mogelijk worden voor werknemers om drie jaar eerder te kunnen stoppen met werken. De bond wil afspraken maken over de manier waarop en de voorwaarden waaronder dit gerealiseerd wordt. Er is langdurig gesproken over de vraag voor wie de regeling moet gelden en hoe de betaalbaarheid ingevuld moet worden.

CNV Vakmensen bespeurt tijdens deze onderhandelingsronde een geringe bereidheid bij werkgevers om echt te investeren in een goede regeling. Dit tot onze teleurstelling.

Je kunt ook nu nog je mening geven over de vraag voor wie de regeling moet gelden. Geef je mening en reageer op onze stelling via jeachterban.nl/bouw

Instroom en Onderwijs
CNV Vakmensen wil afspraken maken die een bijdrage leveren aan het verbeteren van het imago van de sector en vooral de instroom van jongeren. Om het voor jongeren aantrekkelijk te maken moet ook de schooldag weer doorbetaald worden. Ook moeten er positieve prikkels komen die de instroom bevorderen, zoals de vergoeding van lesmateriaal.

Uitzendkrachten
De bond wil de positie van uitzendkrachten in de sector verder verbeteren. CNV Vakmensen heeft een voorstel ingediend om het voor werkgevers aantrekkelijk te maken oudere uitzendkrachten met een ruim arbeidsverleden in de sector in vaste dienst te nemen. Ook moet de kilometervergoeding voor uitzendkrachten gelijk worden getrokken met werknemers en het DI-budget ook voor hen gelden.

Alle voorstellen
Onder deze link kun je alle voorstellen van CNV Vakmensen voor de cao onderhandelingen teruglezen. Heb je er vragen over laat het mij weten.

Blijf meedenken en meepraten
Op de cao tijdlijn van jeachterban kun je alle ontwikkelingen binnen het cao-onderhandelingstraject volgen. Ook kun je met elkaar in discussie gaan en je mening geven via www.jeachterban.nl/bouw   

Klik hier om alle voorstellen van CNV Vakmensen nog eens terug te lezen.
Reageren stel ik zeer op prijs.

Reageren
Heb je de behoefte te reageren op deze nieuwsbrief? Heel graag, je mening stel ik erg op prijs.

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar cao Bouw en Infra