Laatste nieuws cao Bouw & Infra, praat mee!

We staan aan de vooravond van cao-onderhandelingen in de Bouw en Infra. De voorbereidingen zijn in volle gang, we halen meningen en voorstellen op van leden en werknemers.

Helder is dat de problematiek rond langer doorwerken en beloning hoog op de agenda staan. Talrijke reacties van leden en werknemers wijzen die richting uit. Ook zijn er vragen en meningen over de manier waarop langer doorwerken in onze sector gerealiseerd kan worden.

Bekijk de mening van jouw collega’s op Je Achterban ->

De komende tijd blijf ik jullie met onderwerpen confronteren en om jullie mening vragen. Deel op Je Achterban (www.jeachterban.nl/bouw) je mening of stuur mij een persoonlijke e-mail: g.lokhorst@cnvvakmensen.nl

Pensioen
Door strengere regels en lage rente is de huidige premie niet houdbaar voor het pensioenfonds bouw. Er zijn drie maatregelen die we kunnen nemen:

  • De premie verhogen (50-50% verdeeld tussen werkgevers en werknemers)
  • De pensioenopbouw vanaf/in 2020 verlagen
  • Een combinatie van beide maatregelen

Wat wil jij? ->

Ontvang je deze nieuwsbrief per post? Ga dan naar www.jeachterban.nl/bouw en geef jouw mening.

Ik heb je nodig!
Wil jij meebeslissen over de cao bouw en infra? CNV Vakmensen heeft voor de cao Bouw en Infra een eigen cao commissie met werkende leden die onder de cao Bouw en Infra vallen.

De commissie:

  • adviseert en ondersteunt de onderhandelaar
  • stelt de definitieve cao voorstellen vast
  • bepaalt of een bereikt onderhandelingsresultaat goed genoeg is

Of je metselaar, voeger, timmerman, uitvoerder, wegmarkeerder of calculator, bent maakt niet uit. We kunnen elke beroepsgroep goed gebruiken. Je mag het ook een tijdje proberen en aanzien of het je bevalt, je zit er niet meteen aan vast. Jouw ervaring uit de praktijk is hard nodig!
Werk jij in de bouw of infra en wil je meer weten? Stuur nu een mail naar Gijs Lokhorst en hij neemt contact met je op.

“Stikstof-Remkes” geeft bouwsector geen aandacht
Eerder deze week zochten we de media op om onze zorg te uiten over het ‘stikstof dossier’. De commissie Remkes vergeet in haar stikstofaanpak vrijwel geheel om maatregelen te treffen voor de bouwsector. En die moet echt heel snel van het bouwslot af om een crisis te vermijden. Duizenden projecten zijn stil gelegd of gaan niet van start en dat is onaanvaardbaar.

De commissie Remkes komt met ingrijpende oplossingen voor verkeer en landbouw, maar over de bouw staat er weinig in voor de korte termijn. En juist op korte termijn is een oplossing nodig, want de bouwsector is nog maar net opgekrabbeld van de vorige economische crisis. Hiermee staat de volgende crisis als het ware al weer voor de deur.

Naar Rutte
In samenwerking met Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen en mijn collega van het FNV trekken we binnenkort naar het Torentje van Rutte. Onze boodschap zal zijn dat de bouwsector van harte bereid is om mee te werken passende maatregelen te treffen die nodig zijn. Maar de marges in de bouwsector zijn nog zó dun dat al die extra investeringen niet alleen door deze sector kunnen worden gedragen. Hier moet in breder verband een bijdrage worden geleverd. Anders komt de werkgelegenheid in gevaar.

Samen ben je sterk!
En ik daag je uit je ongeorganiseerde collega lid te maken van CNV Vakmensen en te laten meepraten en beslissen over de toekomst van de cao bouw en infra en de sector.

CNV Vakmensen bestaat dit jaar 125 jaar en om dat vieren hebben we het wel heel aantrekkelijk gemaakt voor leden om leden te werven. Je krijgt namelijk voor elk geworven lid 2 cadeaubonnen t.w.v. €25,- naar keus. Je kunt die delen met het nieuwe lid, óf zelf houden. Aan jou de keus! Kijk op www.cnvvakmensen.nl/125

Het nieuwe lid ontvangt de eerste 6 maanden 50% korting op de contributie.

Samen staan we sterk en dat is hard nodig in deze sector.

Met vriendelijke groet,

Gijs Lokhorst
cao onderhandelaar Bouw en Infra
M 06 51202970