Jij bent aan zet in cao onderhandeling bouw+infra

Op 15 november starten de formele cao onderhandelingen over de nieuwe cao Bouw en Infra. De komende weken kun je meningen en voorstellen over alle mogelijke onderwerpen bij me indienen. Schroom niet! Doe mee en praat mee!

Verkennende gesprekken
De komende weken voeren we als bonden verkennende gesprekken met de werkgeversdelegatie van de cao Bouw en Infra. Het zijn geen officiële onderhandelingen. De gesprekken zijn om elkaar te leren kennen en op de verschillende onderwerpen af te tasten hoe erover wordt gedacht. Wat zijn ontwikkelingen, kenmerken, oplossingsrichtingen, ideeën enz. enz. op die onderwerpen. We gaan bijvoorbeeld spreken over alles wat te maken heeft met:

  • langer doorwerken
  • duurzame inzetbaarheid
  • instroom en onderwijs
  • veiligheid
  • flexibilisering

Ook zal ik de komende weken vragen stellen en je mening vragen over deze onderwerpen.

Langer doorwerken
De eerste verkennende gesprekken gaan over langer doorwerken. CNV Vakmensen wil tot afspraken komen die ertoe leiden dat werknemers eerder kunnen stoppen met werken. Een vraag die gesteld kan worden is of je als werknemer bereid bent mee te betalen aan een dergelijke regeling.

>Laat weten of jij bereid bent mee te betalen!

Wil jij meebeslissen over de cao?
CNV Vakmensen heeft voor de cao Bouw en Infra een eigen cao commissie. In deze commissie zitten werkende leden die onder de cao Bouw en Infra vallen. Deze commissie is binnen de vereniging CNV Vakmensen verantwoordelijk voor alles wat met de cao te maken heeft.

Wat doet de cao commissie?

  • de onderhandelaar adviseren en ondersteunen
  • definitieve cao voorstellen vaststellen
  • bepalen of een bereikt onderhandelingsresultaat goed genoeg is

Ben je metselaar, voeger, timmerman, uitvoerder, wegmarkeerder of calculator? Het maakt niet uit. Elke beroepsgroep kunnen we nog goed gebruiken in de cao commissie. Wil je meer weten? Stuur mij een mail en ik neem contact met je op.

Word bondscoach
Heb jij dat ook? Dat je niet weet wat er allemaal voor jou is geregeld? Ergens geld voor je klaar ligt, maar je het nooit ophaalt? Wil jij jouw kennis graag delen met je collega’s? Wil je bouwen aan je netwerk van nog meer positieve enthousiaste collega’s van andere bedrijven. Elkaar drie keer per jaar ontmoeten waar je ervaringen kan uitwisselen. Word dan bondscoach!

Van ons krijg je elk jaar drie inspiratiesessies, compleet verzorgd. Tijdens deze inspiratiesessies krijg je elke keer een mix van zaken aangeboden. Uitgelichte zaken uit de cao die handig kunnen zijn, Vitaliteit, Loopbaanmogelijkheden, combineren van werk/privé, geldzaken  etc. Ook hier heb je uiteraard inspraak in. Jij bent de spil naar jouw collega’s. Opgedane kennis en informatie deel je met jouw collega’s. Jij bent de deskundige! 

Naast de inspiratiesessies krijg je elk kwartaal een nieuwsbrief. Voor de gemaakte kilometers naar de inspiratiessessie krijg je een kilometervergoeding.  

Wil jij met ons aan de slag om de sector nog mooier te maken? Schroom niet en bel ons voor meer informatie!
Jacqueline van den Heuvel: 06 51 44 35 95 en Saskia Spaargaren: 06 51 44 35 97.

Samen ben je sterk!

Tot slot daag ik je uit je ongeorganiseerde collega lid te maken van CNV Vakmensen en te laten meepraten en beslissen over de toekomst van de cao bouw en infra en de sector. 

CNV Vakmensen bestaat dit jaar 125 jaar en om dat vieren hebben we het wel heel aantrekkelijk gemaakt voor leden om leden te werven. Je krijgt namelijk voor elk geworven lid 2 cadeaubonnen t.w.v. €25,- naar keus. Je kunt die delen met het nieuwe lid, óf zelf houden. Dit is aan jou!  

>Meer over deze actie 

Het nieuwe lid ontvangt de eerste 6 maanden 50% korting op de contributie. Samen staan we sterk en dat is hard nodig in deze sector. 

Gijs Lokhorst
cao onderhandelaar
E.: g.lokhorst@cnvvakmensen.nl 
M.: 06 51 20 29 70